Целият ЮЦР зад Пловдив 2019

Автор:
Сряда, 05 Декември 2012 13:02
Целият ЮЦР зад Пловдив 2019

Представители на областните управи и на общините от целия Южен Централен район подкрепиха единодушно кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

Това стана на заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР по предложение на областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Участниците на заседанието в Кърджали подписаха декларация за подкрепа на Пловдив 2019, в която се посочва готовността на петте области в стратегическия Регионален план за развитие на ЮЦР да бъдат заложени иновативни и дългосрочни междуобщински културни и граждански проекти, които освен да залегнат в календара за 2019-а година, ще имат осезаем ефект в социалната сфера и в подобряването на качеството на живот в целия район.
С документа участниците в Регионалния съвет за развитие потвърдиха ангажимента си за развитие на междуобщинското сътрудничество в ЮЦР за опазване на културното наследство и развиване на културния туризъм като споделен ресурс за устойчиво развитие и като средство за диалог, социално сближаване и интеграция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Кирил Търпов

    Радвам се че пътя, по който исках да се подготвя кандидатурата на Пловдив от самото начало, малко по малко се следва. Стъпките, които исках да бъдат направени и неразбирани, дори категорично отхвърляни в началото, сега вече са реалност.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм