Стари родове: дъра-бъра под асмата

Автор:
Събота, 01 Септември 2012 19:15
Стари родове: дъра-бъра под асмата

Пенка Калинкова подкани наследници на стари родове да дадат магическото изречение, което да стане мото на мегапроекта Пловдив – европейска столица на културата.

Това се случи под асмата на Синята къща, старите родове не родиха нищо.
Темите, по които се работи досега, са Бавният град, Град и скорост, Територии и генерации, Споделеният град, каза Калинкова, която е член на УС на фондация Пловдив 2019.
Тя призна, че още не е намерено силното ядро, което да излиза от миналото и да гледа към бъдещето.
На тази среща се отзоваха Мимо Райчев, Емил Стоицов, Божидар Чапъров, инж. Александър Чобанов, наследник на директора на първия мострен панаир – Борис Чобанов, фотографът Николай Лаутлиев.
Не стана ясно кой наследник кой род представлява, но и няма особено значение.
Тежки глупости изговориха наследниците, уви.
Ще ви ги спестим.
За да не останем просто критични – очаквайте с новия политически сезон предложението на Plovdiv-Online!
Coming soon!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • стар родовец

  То с Пенка начело и останалата компания, само магии могат, ама няма да фанат дикиш.

 • Toross

  Пак ще повторя, че с тази жена, страдаща от тежка хипербулия ще станем за смях, така както бе през 1996 г. , когато журналистите я изхвърлиха от радиото, но сега последиците ще са по-тежки.И престанете да повтаряте това за т.нар. неин проект "ТЕРИТОРИИ И ГЕНЕРАЦИИ" - ТАКЪВ ПРОСТО НЯМА, ЛИПСВА, НЕ Е ИМАЛО НИКОГА, А СЕ МОТАШЕ САМО В ГЛАВАТА НА БАБА ПЕНА. И какви стари родове без представители на Обрейкови, Хаджипетрови, Стойкови, Данови, Стоилови, Толеви, Чинкови, Каблешкови, Гошеви, Амбареви - то и Пена не ги знае, кво се чудим. Достатъчно бе снощи да се видят "фестивалните" документални филми на Калинкова, че да се види какъв е тавана и - тежък поп-соц ! Накрая ще седнат Гочето Гергов и Пена да измъдрят "ядрото", което да гледа в бъдещето - нещо от рода на "Сполука за България" и това ще е...

 • Слай

  Сега, първо в Пловдив за стари родове може да се говори с доста условност. И второ, вече и децата знаят, че Пловдив няма шансове за столица на културата. И се питам: защо не се насочат парите, които се харчат за това за нещо по прагматично и полезно?

 • Доктор Хаус

  Прав с Слай. Какви стари родове може да има в Пловдив. До началото на 20 век тук е преобладавал гръцкия и турският етнос. Ама нашита историография го крие това. Чудя се защо?. Очевидно е някаква комплексарщина.

 • Нужен ти е доктор

  В Пловдив гръцкия и турския етнос не преобладават много по-назад във времето от началото на 20-ти век. Иди се прегледай.

 • Доктор Хаус

  Драги/а/, аз се преглеждам редовно по силата на обязаностите си, но това все пак засяга само мен.
  Друго е обаче, когато някой като теб натрапва невежеството си. Тогава билята става на всички, най-малкото защото дразни.

 • didie

  Има голяма криза на идеите в Пловдив и това се дължи на изтощителното еднообразие на "ръководителите" на
  града и особено на културната политика. С незначителни изключения през последните 30 -35 години са все едни и същи. Няма значение дали са добри или лоши, просто не са свежи. Циментират усещането за липса на модерност и за безсмислието да пробваш да бъдеш креативен.

 • 1

  Пенке, по-кротко, почини си малко, че и ние да отдъхнем.

 • жоро

  всичките са кухи лейки , но с илюзия за обществена значимост-хвани пишман фотографа -Лаутлиев-комунистическо протеже-наложен от БКП

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм