Пловдив 2019 върти стари ленти безплатно

Автор:
Понеделник, 27 Август 2012 12:55
Пловдив 2019 върти стари ленти безплатно

От 28 август фондация Пловдив – Европейска столица на културата организира за пловдивчани и гостите на града безплатна кинопанорама с филми, посветени на Пловдив.

Идеята е в рамките на около седмица на голям екран в обновения Римски стадион да бъдат показани някои от документалните филми, посветени на историята и съвремието на Пловдив, обяви членът на УС на фондацията Пенка Калинкова.

Тя благодари на БНТ Пловдив, ПОТВ и Нова българска телевизия, които предоставиха на фондацията правата за публично излъчване на около 15 кинопродукции, като предложиха и още заглавия.

Планира се инициативата да бъде продължена и с игрални филми, заснети или посветени на Пловдив. Прожекциите ще започват всяка вечер около 21 ч.

Фондацията има и собствена прожекционна зала в Синята къща, където събитието ще може да бъде продължено и в студените месеци.

На този етап селекцията е следната:
- Вторник, 28 август – гостува ПОТВ с филма „Пловдив – „Оазисът на българския дух", 30 мин., продукция на ПОТВ, 2007; Автор и режисьор – Евгений Тодоров, реализиран с подкрепата на Община Пловдив;
- Сряда, 29 август - Гостува БНТ Пловдив с два филма от поредицата „Тайната на древните Траки": „Скалните хора" (първа част) и „Гробът на Орфей" (втора част). Филмите са с автор Златин Бояджиев и режисьор Венелин Василев, отново от 2007 г.
- Четвъртък, 30 август – Гостува ни ПОТВ с продукцията „Заговорът срещу Кудоглу" - филм за Димитър Кудоглу – автор и режисьор Евгений Тодоров.
- Петък, 31 август – Гостува Нова българска телевизия с два филма: „Античното наследство на Пловдив" – автор Пенка Калинкова, оператор Антон Марчев, режисьор Пепа Кошишка-Зяпкова и „Палимпсестът Пловдив" – автор Пенка Калинкова, оператор Антон Марчев, режисьор Никола Шопов.
- Събота, 1 септември – Гостува БНТ Пловдив с поредицата от два филма „Боговете на Пловдив".
- Неделя, 2 септвмври – Гостува БНТ Пловдив с „Истории от Тютюневия град" – автор Пенка Калинкова, режисьор Пепа Кошишка – Зяпкова.
- Понеделник, 3 септвмври – гостува Нова българска телевизия с трилогията „Първият театър", автори Пенка Калинкова, Владислав Севов, оператор Борислав Василев, общо 90 мин.
- Вторник, 4 септември - „Тайната на древните Траки – Каменният град" на БНТ – Пловдив от 2008 г.
Автор Златин Бояджиев
Режисьори Венелин Василев и Златин Бояджиев

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Баба Гоца

    След като всеки що- годе информиран човек в Пловдив знае, че нямаме абсолютно никакви шансове, защо тази Фондация продължава да съществува и да имитира дейност. Или просто трябва да се усвоят и раздадат едни пари.

  • Христо Марков

    "Кипопанорамата" е с цел да се направи опит за реклама на др. П. Калинкова и на свинепаса и шеф на БСП Гочето Гергов, както и телевизията му НБТ. Лошо няма , разбира се, ако след изявлението на Антон Кутев - говорител на партията им няма опасност от зараза със СПИН : "БСП е като СПИНА - прихваща се или по полов път , или по кръвен..." . Така че злителите не е лошо да внимават за серопозитивни опасности при "гостуванията на Нова бълг. телевизия". А къде, къде по-интересно щеше да е с промоциата на тв. поредицата и ремикс на първия тв. сериал : "П. от семесейство Калинкови"... 1966 г.

  • %@8AB> 0@:>2

    "Румен Глъвътъ "Подаряват ни кондоми..." http://www.plovdiv-online.com/koj-kakvo-kaza/item/39264-petkov-podаryavаt-ni-kondomi-zаrаdi-kutev

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм