Скандали и тотално прекроена еврофондация

Автор:
Четвъртък, 02 Август 2012 15:03
Проф. Даниела Дженева оглави УС Проф. Даниела Дженева оглави УС

На мястото на подалите оставка членове на УС на фондация Пловдив - европейска столица на културата - Димитър Атанасов, Александър Секулов и Анастас Бадев, ОбС гласува новите предложения: шефката на ансамбъл Тракия - Даниела Дженева, председателят на Комисията по култура в ОбС - Димитър Колев, директорът на Общински институт Старинен Пловдив - Амелия Гешева, главният архитект на общината Румен Русев.

Проф. Даниела Дженева бе избрана за председател на УС на фондацията.

Председател на Обществения съвет пък е кметът Иван Тотев, а членове са съветник №1 Илко Николов, областният управител Здравко Димитров, шефът на КЦМ АД Никола Добрев, бизнесменът Димитър Георгиев, омбудсманът Димитър Атанасов, италианецът Джузепе ди Франческо, художникът Станимир Видев, кавалджията Теодосий Спасов, бившият общински съветник Любозар Фратев.
В Контролния съвет влизат общинските съветници от ГЕРБ Веселин Маневски и Димитър Цветков, както и главния секретар на общината Ангелина Топчиева.
Цветков смени първоначално предложения Тодор Петков, общински съветник от БСП.

Причината – от левицата поставиха условие точката да се оттегли, за да се разшири състава на Общинския съвет.
Предложените от вас Управителен, Обществен и Контролен съвет показва, че дейността на фондацията ще набляга на административна дейност.

Липсват имена на големи пловдивски интелуктулаци и в този формат тази фондация трудно ще изпълни целта си, заяви Николай Радев /БСП/.
Той предложи да се оттегли тази точка, за да се обмисли включването на сериозни имена, с които вече са разговаряли и били готови да приемат.
Ако не приемете отлагането от името на БСП, оттегляме участието на Тодор Петков в Контролния съвет, обяви Радев.
Стефан Стоянов се съгласи, че в Обществения съвет могат да влязат поне 250 имена и направи сравнение със София където са 650 души.
Направеното предложение е за да успеем да регистрираме фондацията и от утре започваме да разширяване Обществения съвет.

Самото прозвъняване и събиране на данните на 150 дущи отнема много време.
Молбата ми е да подкрепите това предложение, а после всички заедно ние тук ще събираме имената на хората, които ще влязат в Обществения съвет, помоли Стоянов.
Това е въпрос, който не бива да партизираме и всички ние трябва да подходим всеобхватно, призова Тодор Петков.
Нека инициаторите на фондацията да са изявени пловдивчани и да привлечем национално изявени личности, които милеят за Пловдив, но не е задължително да са пловдивчани.
По начина по който го правим знаем какъв ще е резултата - с команда от София да е София.
Само с един Античен театър и Римски стадион и прекрасни творци не е достатъчно, нито пък с бюджет от 500 000 лева – не знам дали имаме и толкова.
Има много хора, които ще лобират за нас в Европа-трябва да ги поканем. Сутринта се сетих за художника Николай Манев от Чирпан- той ще бъде за нас.
Каназирева също апелира да се остави решението за септември.
Пловдив има всички дадености да стане европейска столица на културата, нека не ги пропиляваме, обяви общинската съветничка.
Ораторът на мнозинството Веселин Маневски /ГЕРБ/ попита защо да се губят 45 дни, през време на които хората могат да работят.
Изисква се непрестнана работа, мотивира се Маневски.
Съдът е затворен през август, госдподин МАневски, повхвърлиха от опозицията.
Слави Георгиев /НИЕ/ помоли 3 неща, на които Маневски ще акцентира, за да го убеди да гласува.
Мога да кажа много повече от 3 неща, но ще кажа само, че трябва да посрещнем с добре дошли всички гости и гастрольори. Далеч съм от мисълта, че ако не успеем да станем евростолица, няма да постигнем имидж и успех, отвърна МАневски.
Ако днес не подкрепим предложението, което е чисто административно, блокираме работата на фондацията за около 2 месеца. Няма как фондацията да работи без шеф на Управителния съвет.
Не виждам нищо притеснително в това предложение – 3 седмици то бе качено на сайта на ОбС. Нарочно не го вкарахме на миналата сесия, за да не е извънредно.
Експертите и Управителният съвет на фондацията е работят здраво –всеки ден Синята къща е отворена-идете и се запознайте с работата на фондацията, покани ги Стефан Стоянов.
Гърневкки поиска Анастас Бадев, който подаде оставка като шеф на фондацията, да се върне като член на Обществения съвет като човека, изнесъл предишния месец на културата, когато Пловдив бе съпътстваща столица.
Веднага мога да кажа едно име - Божана Апостолова трябва да влезе в Обществения съвет, както и всички творци на Пловдив с конкретни идеи и проекти. Всички общински съветници трябва да са вътре, поясни Гърневски.
Той предложи да се гласува точката веднага.
Не знам защо Анастас Бадев е решил да се махне – да пишем лични причини е най-лесно. Каквото ни бъде поискано – ние ще помагаме изцяло, обеща Радев.
Той обаче изтъкна, че БСП стои на позицията си и иска отлагане на точката.
Очевидно е че в тая фондация има проблем след толкова оставки. Някой трябва да поеме отговорност, избухна Слави Георгиев /НИЕ/.
Подобно лицемерие – че всичко върви по мед и масло и че с дребни административни промени ще ни се решат нещата, ми идва в повече. Някой да си сложи ръка на сърцето и да каже вярва ли в това нещо, завърши Слави Георгиев.
Аз, обяви Илко Николов.
Аз пък на вас не ви вярвам, отсече Георгиев и отказа да си затваря очите повече.
Съжалявам че стигнахме дотук един от уважаваните областни управители Тодор Петков да си подаде оставката, но това си е негово лично решение. Сигурна съм, че той ще даде своя принос в бъдещите дела на фондацията, обяви Радослава Ташкова.
Тя предложи Димитър Цветков да заеме мястото на Тодор Петков в Контролния съвет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • GO'LA VO'DA

  ACQUA NUDA, както казвахме в Римската Империя, Голая ВО'ДА. Ето затова Пловдив не върви на добре, защото предоставя гнезденце, ниша на менте заплатаджии, които за нищо свястно не ги бива, та преливат от пусто в празно за по-лесно.

  И по-лошо ще става, майни, с въжените линии между тепетата и налудничавите ни (и алчни, донякъде) вождове.

  "Културна СТОЛИЦА" на Европа, Балканите и даже на Източна Румелия е Пловдив, и все повече затъва: баш по великия фолклорен фестивал някой вожд да е забелязал (от служебния мерцедес) в какво състояние са стъпалата на изхода от Античния надолу към палатите на МУТРОполитчето? И каква тъмница е?

  Ами ако някоя от ирландките си навехне крачето и осъди общината за обезщетение? Тъмницата продължава и под осквернената Света Марина по Д-р Вълкович та до Отеца и Главната ...

  ПОЗОР, братя съселяни!

 • -

  културна, ама много пие този архитект, нещо пак не е на място

 • НЕБЪДНА РАБОТА

  Помнете ми думата, НЕБЪДНА е тая работа със "столицата" на нашия ХЕМ ВЕЧЕН (по-вечен от Вечният Град Roma Citta eterna, познат на цял свят) ХЕМ ДРЕВЕН град ...

  "...с дребни административни промени ще ни се решат нещата, ми идва в повече. Някой да си сложи ръка на сърцето и да каже вярва ли в това нещо, завърши Слави Георгиев.
  Аз, обяви Илко Николов.
  Аз пък на вас не ви вярвам, отсече Георгиев и отказа да си затваря очите повече.
  Съжалявам че стигнахме дотук един от уважаваните..."
  и т.н.

  Целият този замисъл беше за осигуряване на синекурни заплати до 2019 на едни партийци, които за нищо друго не ги бива (както през комунистическо), а пък някой друг да им дава идеите и безплатно да им върши "работата" доколкото тази дума е приложима за кудкудякане; но дори и така ПРОВИНЦИАЛИЗИРАНЕТО на Пловдив е очевАдно, безвъзвратно и катастрофално.

  ACQUA NUDA, както казвахме в Римската Империя, Голая ВО'ДА. Ето затова Пловдив не върви на добре, защото предоставя гнезденце, ниша на менте заплатаджии, които за нищо свястно не ги бива, та преливат от пусто в празно за по-лесно.

  И по-лошо ще става, майни, с въжените линии между тепетата и налудничавите ни (и алчни, донякъде) вождове.

  "Културна СТОЛИЦА" на Европа, Балканите и даже на Източна Румелия е Пловдив, и все повече затъва: баш по великия фолклорен фестивал някой вожд да е забелязал (от служебния мерцедес) в какво състояние са стъпалата на изхода от Античния надолу към палатите на МУТРОполитчето? И в каква ТЪМНИЦА слизат тълпите?

  Ами ако някоя от ирландките си навехне крачето и осъди общината за обезщетение? Там за съсипана кариера на млад човек хилядарките не важат, Ст. Ст.! Тъмницата продължава и под осквернената Света Марина по Д-р Вълкович та до Отеца и Главната ...

  ПОЗОР, братя съселяни!

 • 21

  Проф Дженева е известен професионалист във фолклора, но за фондациата няма да е от полза.
  Директор на ФА Тракия и зам. Ректор на АМТИИ плюс това политическо назначение ще и бъде в повече.

 • студент

  Кака Пена Калинката ще оправи всичко, тя е магьосник - злато в прах превръща, но от фондацията не мърда!

 • ХОРОВОД

  ТАЯ РАЗБИРА САМО ОТ ХОРА И РЪЧЕНИЦИ

 • 69

  Тоя очилат бизон на снимката не се ли наплюска вече????

 • коста

  Всепрпризнатия нагаждач Веско Маневски се докопа най-после

 • шерифа

  ...майни, викайте Бадев, че я окъсахте съвсем! Стига с тези гламавщини! Бадев е доказал/показал, че знае как се играе това упражнение! Губите ценно време!!!

 • --

  стига с тоя Бадев, вие наистина си мислете,че в града има вечни на постовете си, ще умрат там и в тоя град няма друг способен, ега ти шибания град не се раждат и няма умни хора, има няколко вечни, той затова града е замясал на кенеф,благодарение на тия вечните, крадат и ядат, хайде вън

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм