За първи път пловдивски оркестър в Златната зала във Виена

Автор:
Четвъртък, 07 Юли 2011 15:59

plovdiv-online 

ImageСтрунният оркестър на пловдивското музикално училище Добрин Петков се завръща след петдневно турне с четири концертни изяви в австрийската столица.

Младите музиканти спечелиха аплодисментите на взискателната публика от Града на музиката и направиха силен български дебют на ежегодния младежки виенски музикален фестивал, който се състоя под патронажа на Президента на републиката Хайнц Фишер и културния министър Клаудия Шмид - един огромен музикален празник с над хиляда участници от четири континента.

Под палката на маестро Евгений Шевкенов пловдивчани имаха честта да свирят в Златната зала на Музикферайн - там, откъдето на всеки първи януари Виенска Филхармония поздравява целия свят за настъпилата Нова година.

Проведен беше и специален уъркшоп с проф. Георг Марк от Виенската консерватория, който отличи Евгений Шевкенов като "забележителна личност на диригентския пулт", а възпитаниците на пловдивското музикално училище определи като "извънредно надарени и перспективни таланти".

Този престижен за България и в частност за град Пловдив проект на ЕуропаКултурферайн и Виа Музика Виена е планиран още от 2009 и се осъществисъс съдействието и под патронажа на Областния управител на Пловдив инж. Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм