Денят на народните будители в ЦДГ Наталия

Автор:
Понеделник, 01 Ноември 2010 17:20

plovdiv-online 

ImageВ Целодневна детска градина ”Наталия” в район Източен много тържествено деца, учители, родители и духовници отбелязаха Деня на народните будители.

С патос и вдъхновение децата от подготвителната група рецитираха и пяха за народните будители, подкрепяни щедро с аплодисменти от развълнуваната публика.

Пратениците на Пловдивската Света Митрополия, водени от отец Емил, не спираха да поощряват изпълнителите и се радваха на техния плам.

Те извършиха водосвет и предадоха на децата и учителите празничния благослов лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай с пожелание да бъдат живи и здрави и да продължат да тачат българските будители.

Денят стана много специален и за директора на детското заведение Екатерина Загорска, която се оказа един от наградените просветни дейци от Община Пловдив.

Гост на тържеството беше и Стефка Симеонова - главен експерт „Образование и култура” към район Източен, която сподели радостта си от празничната изява и желанието на педагозите да възпитават уважение и почит към просветителите на България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм