Кировски, Димитров и Атанасов с плакет от кмета Здравко Димитров

Автор:
Понеделник, 01 Ноември 2010 15:19

plovdiv-online 

ImageЕмблематичните за спортното училище преподаватели Кирил Кировски и Димитър Димитров и бившият директор на Математическата гимназия Кирчо Атанасов, получиха от кмета на Западен Здравко Димитров плакети и грамоти по случай Деня на будителите.

Освен тях признание бе демонстрирано към труда на единайсетокласника Константин Гундев, който получи златен медал на Световната олимпиада по астрономия в Украйна и неговия учител Димитър Димитров.

Константин, помолен от учителя си, се опита да обясни с думи прости една астрономическа задача, от което публиката, естествено, нищо не разбра.

В импровизирано слово за Деня на будителите Здравко Димитров отбеляза, че е докоснат от съдбата да е кмет на Западен, защото тук са двете най-елитни училища в страната, направили най-много за прославата на България: Спортното и Математическата гимназия - с олимпийски и световни шампиони, с многобройни златни медали по световни научни форуми.

ImageНе мога да не съм доволен, че училищата с най-големи успехи не в Пловдив, а в България, са в моя район, добави Димитров, който е възпитаник на Спортното училище.

В днешния ден не мога да не спомена имената на две момчета, блестящо представили се на Младежките олимпийски игри в Сингапур: Георги Шиков /1 място, вдигане на тежести / и Георги Цонов /3 място, лека атлетика/.

Кметът уважи също труда на директорите от общо 7-те училища и 7-те детски градини на територията на района, като поднесе им поздравителни адреси за педагогическите екипи и възпитаниците в учебните заведения.    

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм