В Северен почетоха Деня на народните будители

Автор:
Петък, 29 Октомври 2010 18:55

plovdiv-online 

В чест на 1-ви  ноември – Ден на народните будители, под патронажа на кмета на район „Северен” д-р Ина Филипова,  с тържество и официален обяд бе ознаменуван големият празник на духовността.

Официални гости на празненството бяха всички директори на детските и учебните заведения в района, както и десетки техни колеги пенсионери, поканени специално за празника.

В началото на срещата изключително вълнение предизвика неостаряващото Вазово стихотворение „Аз съм българче”, изпълнено от дете от ОДЗ „Славей” - бъдеща първокласничка.

Трогната като всички присъстващи от непосредствеността на малката рецитаторка, д-р Ина Филипова се обърна към съвременните радетели на духа да укрепват с делата си любовта към живота и към извисения човешки разум, да изграждат неотклонно българския дух у подрастващите, да бъдат жив извор на познание и мъдрост.

За всеотдайната работа на педагозите тя възнагради всички директори с луксозното илюстровано издание „100-те най-красиви храма в света” – жест на внимание, който трогна гостите и заради своята изразена символика.

Особено скъпо за присъстващите беше да бъдат свидетели и да почувстват подчертаното уважение на кметската администрация, проявено към Нели Вачкова, основател и дългогодишен директор на ФЕГ „Ант. дьо Сент Екзюпери”, и към Дора Радева, дългогодишен помощник-директор на ЕГ „Иван Вазов” – и двете с принос в развитието на средното образование в Пловдив.

Празненството премина в атмосфера на непринудено и одухотворяващо общуване между хора, чието професионално битие е белязано от грижата за обществен растеж и просперитет за всеки български гражданин.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм