Изложба за Ню Йорк, открита в Американския център

Автор:
Петък, 22 Януари 2010 20:40

plovdiv-online 

Фотоизложба, наречена „Мостове – Ню Йорк”, бе открита в Американския център, площад „Славейков”  4А и ще продължи до събота, 30 януари 2010 г. включително. Фотоизложбата е посветена на „града, който никога не спи”, включва над 40 фотоса от сърцето на Ню Йорк – Манхатън  - и представя „мостовете” като концепция за преодоляване на границите между географските точки, хората и представите; като метафора за свързване и разделяне; като кръстопът и място за срещи.  

Фотографът Явор Ганчев е роден в София през 1966 г. Когато завършва анимация през 1989 г., той заминава за Германия, а после се премества в Унгария, където се занимава с изкуството на киното. През 1999 г. се завръща в България и следващите няколко години работи като художник, аниматор, режисьор и директор на рисувани филми, музикални видеофилми  и реклами.

След като през 2006 г. Ганчев  пътува от атлантическия до тихоокеанския бряг на САЩ, през 2007 г. той се завръща в Ню Йорк – града, който завинаги го очарова. Докато се скита напосоки по улиците и кварталите на Манхатън и Бруклин Ганчев  започва да използва своя фотоапарат, за да запечата красивите образи и сцени от всекидневието на града и неговите хора.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм