Пращаме изложба и самодейци в Кротоне, Италия

Автор:
Събота, 16 Януари 2010 15:09

plovdiv-online 

ImageПловдив ще бъде представен с археологическа изложба в италианския град Кротоне, известен на света като Градът на Питагор. Това стана ясно след посещение на италианска делегация при заместник-кмета на Пловдив по културата и туризма Петя Гогова.

Най-вероятно експозицията ще бъде организирана в края на пролетта. Тогава ще е ясно какви фотоси и експонати ще бъдат изложени. Гостите, сред които бяха заместник-кметът по културата и председателят на общинския съвет на 60-хилядния град в регион Калабрия, Южна Италия, обявиха, че ще поемат и разноските по експозицията, тъй като искат да се засили интересът от страна на целия им регион към Пловдив като турсистическа дестинация.

На срещата със заместник-кмета Петя Гогова бе договорен и обмен на културни дейци, като от италианска страна бе деклариран най-голям интерес към пловдивски художници. През летните месеци пък някой от пловдивските непрофесионални художествени състави най-вероятно ще посети древния италиански град Кротоне. Това ще е любителският състав, който ще спечели конкурс, какъвто общината планира да проведе през май.

За избор на най-добра непрофесионална формация в бюджета ще бъдат отделени средства, а посещението в Италия ще е наградата за победителите, подчерта Петя Гогова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм