Райна Петрова награждава Стендалови сираци

Автор:
Понеделник, 04 Януари 2010 11:57

plovdiv-online 

ImageДнес от 14,00 часа ще бъдат официално наградени децата от дом Мария Луиза, чиито eсета по типичната за Стендал тема - любовта, са отличени от специално жури. Награждаването ще се извърши в дома, а наградите ще бъдат връчени от кмета на район Централен Райна Петрова и Пловдивския граждански клуб – Николай Драгинов.

Преди новогодишните празници г-жа Петрова и Пловдивския граждански клуб обявиха литературен конкурс на тема ,,Какво е за мен любовта”. Участие взеха 24 деца от дома, като някой от тях са предали по две творби. Най-малкият участник е от ІІІ клас, а най-големият от ХІІ клас. Проявеният интерес от страна на учениците изненада и журито не само с броя участници, но и със съдържанието на предадените творби.

В повечето случаи децата споделят свои преживявания, чувства и вълнения. В творбите има и много философски разсъждения, много дълбочина и много откровеност, коментира Райна Петрова. Това са и изключително лични съчинения, в които е излята душата на всеки един от авторите. По тази причина е и трудно да бъдат оценени и класирани творбите.

Все пак журито с председател Райна Петрова отличи първите три творби, на които ще бъдат връчени материални награди. Наградите са парични средства, осигурени от Пловдивския граждански клуб. Останалите участници също ще бъдат наградени с поощрителни награди.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм