Пловдивски художник на Есенния салон в Париж

Автор:
Петък, 23 Октомври 2020 07:23
Пловдивски художник на Есенния салон в Париж

Художникът Илиян Колев за втора поредна година участва в Есенния салон в Париж. Той е избран от престижно жури заедно с 890 художници от цял свят. Представя се с картината „Конструкция 7 „ , с размери 130/97, техника акрил върху платно в секция „Абстракция“.

Салонът е изключително успешно годишно културно събитие, което събира 30000 посетители всяка година, както и от колекционери и галеристи .Salon d’Automne /Есенен салон/ Париж е сдружение с нестопанска цел. Създаден е през 1901 г. и се контролира от Министерството на културата и префектурата на Париж.

За съжаление, изложбата, която трябваше да се състои на авеню Champs Elysees от 14 –ти до 18- ти октомври беше отменена в последния момент, заради световната здравна пандемия. Подготвя се представянето на произведенията, участващи в изложението онлайн. Те ще бъдат подредени по секции и достъпът ще бъде безплатен. Изготвен е каталог на всички произведения, който ще бъде предоставен на Националната библиотека в Париж, както всяка година. Ще може и да се закупи от всеки желаещ.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм