Петият Народен събор препълни Лаута

Автор:
Понеделник, 21 Септември 2020 13:51
Петият Народен събор препълни Лаута

Автентичният български фолклор събра участници и гости от цялата страна на петото издание на „Народен събор Пловдив”, който се проведе през уикенда в парк „Лаута”. Фестивалът протече при голям интерес и с много настроение, отчетоха символичният домакин на събитието – кметът на „Тракия” Костадин Димитров и организаторите от фирма „Ясмина”.

„През годините положихме много усилия да направим така, че „Лаута” да стане притегателно място за хората – за разходки и спорт, за лични тържества и събития. В парка своето място намери и „Народен събор Пловдив”, чието пето издание отново завладя с магията на фолклора и с българския дух”, сподели кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Той отправи своите благодарности за съдействието на служителите от ОД на МВР - Пловдив, на общинските предприятия „ОКТ”, „Общинска охрана”, „Градини и паркове”, „Чистота”, на РД Студио за дезинфектаторните машини, на комитетите „Родолюбие” и „Традиция” и на всички, които допринесоха за организацията и провеждането на събитието.

През двата фестивални дни на трите сцени се представиха самодейни и професионални състави и оркестри от всички краища на страната, а майстори показаха, че българските занаяти са живи. Част от фестивалната програма бяха училище по народни инструменти, изложби на старинни оръжия и възстановки, концерти и много други. В хоротеката се включиха над 500 човека, които показаха над 100 различни народни танци. За първи път в събора взеха участие от Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“.

„Участниците и гостите на събора показаха, че българският дух е жив. Посетителите в парк „Лаута” бяха обединени от любовта и преклонението пред фолклора ни”, заяви организаторът Димитър Михов.
Събитието се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културни събития 2020.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм