Деца от цяла България рисуват Старинен Пловдив

Автор:
Неделя, 31 Май 2020 16:01
Деца от цяла България рисуват Старинен Пловдив

По случай Международният ден на детето ОИ „Старинен Пловдив“ организира конкурс за детско художествено творчество на тема „Старинен Пловдив през детските очи”. За около две седмици над 140 деца изпратиха своите тематични творби. В конкурса се включиха подрастващи от Пловдив, Асеновград, Лом, Варна, Летница, Златоград, Севлиево, Правец и др.

На Международния ден на детето ОИ „Старинен Пловдив“ организира виртуалната експозиция, със селектираните от журито автори. В същия ден ще бъдат обявени призьорите във всяка възрастова категория. С копия на техните творби ще бъде направена изложба в Деня на детето в Балабанова. Гостите ще могат да видят как подрастващите от различни точки на България виждат през своите очи Старинния град. Оригиналните художествени произведения, както и други творби на отличените ще участват в представителна изложба в рамките на Празници на Стария град през септември, както и ще получат различни предметни награди.

Отново на 1 юни в 16:00 ч. Къщата на Верен Стамболян ще бъде експониран проект „Вдъхновение през прозореца”. Той представя възпитаниците на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Творбите третират темата, свързана с трудния период, през който преминаваме - разпространението на вируса „Covid-19“, опасностите и последствията от него. Изложбата ще продължи до 7 юни.

Всички обекти на ОИ „Старинен Пловдив” очакват своите посетители при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм