Пламен Александров събра стиховете си за България в книга

Автор:
Вторник, 16 Декември 2008 10:22

plovdiv-online 

ImageДесет години след  излизане на предишната му книга, поетът Пламен Александров е събрал нови и публикувани стихове, посветени изцяло на България в два цикъла, които условно могат да бъдат приети като съвременен и исторически, и част от поемата „Опит за убийство”, лично изстрадана от него, когато преди десетина години е бит почти до смърт в Морската градина в Бургас.

На 18 декември (четвъртък) от 18.15 часа в залата на Историческия музей в Пловдив – пл. „Съединение” № 1, Съюзът на българските писатели и фондация „Читалище – 1870” организират премиера на книгата на Пламен „България, каквато я живея”. Стихосбирката ще бъде представена от президента на международен конкурс и фондация „Мелнишки вечери на поезията” Катя Ерменкова и редактора Димитър Милов.  

Пламен Александров (1962) е автор на стихосбирките: „Апокрифни митове" – ИК „Краш”, Париж 1992 г.; „Религия Свобода" – ИК „Прозорец", София 1992 г.; „Звездите се завръщат" – Изд. „Рал – Колобър", София 1995 г.; „Смъртта е нежен ритуал" – Изд. „Български писател”, София 1996 г.; „Хляб за наследници" – ИК „Христо Фотев", София 1999 г. и на аудио касетата „Съдбата на нощните цветя” 1995 г. от едноименния концерт – спектакъл с групата „Найтскай бикуест”. Негови стихове са преведени на 8 езика в 12 страни в Европа, Азия и Латинска Америка. Носител е на престижни международни и национални награди за поезия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм