Гледайте онлайн първия концерт на Деня на Европа

Автор:
Петък, 08 Май 2020 07:28
Гледайте онлайн първия концерт на Деня на Европа

Европейски информационен център "Европа директно - Пловдив", Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019” ви канят да съпреживеете отново емоциите от първия тържествен концерт, проведен в Пловдив по повод 9-ти май - Денят на Европа.  

С гордост можем да припомним, че честването на този празник в Пловдив започна преди 18 години, в далечната вече 2002 г. Тогава за първи път в България пловдивчани отбелязаха 9-ти май като Ден на Европа с голям концерт, който се проведе на Античния театър. Концертът бе предаван по БНТ, като между изпълненията на артистите се излъчваха кратки клипове с успешни проекти от конкурса „Направено в България с подкрепата на Европа“.

След дни отново е 9-ти май, но поради пандемията от COVID-19 и обявеното извънредно положение, събитие от този мащаб няма как да бъде проведено. Докато сме си в къщи обаче, можем отново да празнуваме с всички европейци, както и да се върнем в спомените назад.

Под мотото „Опиянението и радостта от миналото ражда надежди, свързани с общото ни бъдеще в Европа“, вижте изпълненията на Дони, Нети, Еделина Кънева, Коцето Калки, квартет „Интро“, Ансамбъл „Иглика“, Нина Николина, вокална формация „Врабчетата“, Литъл бенд и хумора на Виктор Калев, Тончо Токмакчиев и Мартина Вачкова.  Само влезте на адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=OSHrMQdJO4w

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм