Пловдив в международната инициатива „Европа вкъщи“

Автор:
Сряда, 29 Април 2020 11:21
Пловдив в международната инициатива „Европа вкъщи“

14 европейски града стартират пилотно онлайн платформа за това как живеем по време на изолацията от COVID-19

От утре, пилотно, в 14 държави от цяла Европа стартира онлайн платформа, посветена на общоевропейската инициатива „Европа вкъщи“. Пловдив е единственият град от България, който се включва в каузата. Идеята е на португалския град Фаро и има за цел да вдъхнови местни писатели, копирайтъри и фотографи, които със своите текстове и фотографии да представят поглед върху града си по време на пандемията.

Фондация „Пловдив 2019 ще представя Пловдив чрез всекидневни публикации в своите социални мрежи през авторски текстове и снимки от емблематични места за града ни. На интернет платформата www.europeathome.eu ще могат да се видят и други градове от Латвия, Финландия, Нидерландия, Германия, Сърбия, Естония, Малта, Люксембург, Норвегия, Словения, през 10 авторски фотографии и текст, създадени в дните на изолация.

Моментът, в който живеем, няма паралел в най-новата ни история. Сблъсквайки се с това ново колективно предизвикателство обществото ни търси нови начини за сближаване отвъд познатите до сега. Това споделят организаторите и добавят, че заради ограниченията за споделянето на физически пространства нашия социален живот се измества изцяло в дигиталната сфера – вече само по този начин „ходим“ на концерт, театър, спорт, „срещаме се“ с приятели и роднини. Ще успеем ли да се справим като общество заедно, поддържайки своя дух жив и креативен? „Европа вкъщи“ има за цел да представи по творчески начин дните на изолация в градовете от Европа.

Платформата се реализира безвъзмездно от всички страни и има амбицията да се разраства като кани и други градове, които да се включат в картата на „Европа вкъщи“. Тя ще е отворена и за гражданите, които чрез своите социални мрежи могат да се присъединят към проекта, показвайки своята гледна точка в този особен момент за целия свят.

Часове преди старта, на 30 април, от 11.00 часа (българско време) може да се включите в пресконференцията на организаторите от град Фаро, Португалия, които заедно с останалите градове, ще разкажат повече подробности за инициативата на следния линк: https://us02web.zoom.us/j/85248933265  със Meeting ID: 852 4893 3265

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм