Матурите - на 5 и 8 юни

Автор:
Неделя, 26 Април 2020 12:12
Матурите - на 5 и 8 юни

Премиерът Бойко Борисов настоя да бъде променена заповедта на здравния министър и да бъде разрешена отново инвитро процедурата. С министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и с генерал Венцислав Мутафчийски е било обсъдено да се разрешат процедурите ин витро още от днес, обясни още премиерът Борисов.

До сряда премиерът иска и варианти, при които ще работят детските градини, училищата, както и разрешаване на проблема с матурите за 12 клас и изпитите за 7-класниците.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заедно с браншовите организации, синдикати и родители трябва да предложи вариант за завършването на учебната година за учениците от 7 и 12 клас, каза още Борисов.

С още седмица да се изместят държавните зрелостни изпити, предлага пък министър Красимир Вълчев. Засега датите, които са предложени, са 29 май и 1 юни. Отлагането означава 5 и 8 юни.

Няма да има намаление на средствата за образование, увери от своя страна министърът на здравеопазването Красимир Вълчев. В сряда на заседанието на Министерския съвет ще бъдат одобрени 173 млн. лв. за образование.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм