3D виртуална разходка в Иконната галерия

Автор:
Вторник, 07 Април 2020 13:28
3D виртуална разходка в Иконната галерия

Продължава кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата, която  цели приобщаването на пловдивските културни институти и осигуряването на възможност на хората, да съпреживеят отново част от стотиците събития и инициативи, случили се през специалната за града ни 2019-а, като добавя и изключителни примери от историята на театрите, музите и независимите културни оператори в Пловдив.

Очаквайте още много виртуални разходки, записи от спектакли, репортажи от събития, с които ще съпреживеем отново емоционалните връзки, с които вкъщи да се чувстваме част от целия свят. Инициативата се осъществява по идея на заместник - кмета по култура, археология и туризъм  Пламен Панов.  

От днес, на сайта http://digital.plovdiv.bg можете да направите своята 3D виртуална разходка на постоянна експозиция „Икони“ на Градската художествена галерия – Пловдив.

http://digital.plovdiv.bg/BG/Pages/default.aspx

http://digital.plovdiv.bg/BG/Pages/OldPlovdivHousesView.aspx?i=78&Source=/BG/Pages/OldPlovdiv.aspx

Използвайте инструкциите за навигация.

 

Екип от отдел „Култура, археология и културно наследство“, заедно с колегите си от Градска художествена галерия - Пловдив извършиха дигитализация на обновената през миналата 2019 г. експозиция „Икони“ към Градска художествена галерия – Пловдив. Тя се намира в сграда, специално проектирана за иконна галерия от арх. Никола Мушанов и колектив, на ул. „Съборна“ №22 в Стария град, в единен комплекс с църквата „Св.св.Константин и Елена“.

Градската художествена галерия разполага с богат фонд от икони, иконостасни фрагменти и образци на църковна графика. Към нейния фонд бяха прибавени и предмети, собственост на Пловдивската митрополия, която ги е предоставила за съхранение и представяне в експозицията.

 В предверието е разположен богато илюстриран информационен раздел, съдържащ четири основни теми: „Християнският Пловдив“, „Църковно изкуство в Пловдив и Пловдивско“, „Икона“ и „Иконостас“.

С #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата, ние сме #ЗАЕДНО в борбата за ограничаването на разпространението на коронавирус и благодарим на всички за отговорното поведение и грижа към собствената личност и обществото.

Следете рубриките „Новини“ и „Сбития“, за да видите и следващите обекти, които са в процес на дигитализация, както и всички предстоящи събития, които можете да видите онлайн.

Линкове към социалните мрежи и платформи:

https://www.facebook.com/2019plovdiv/

https://twitter.com/Plovdiv2019

https://www.linkedin.com/company/municipal-foundation-plovdiv-2019/

https://www.instagram.com/Plovdiv2019/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм