7 дни за набиране на номинации за награда Пловдив

Автор:
Вторник, 07 Април 2020 10:56
7 дни за набиране на номинации за награда Пловдив

От 1 април започна набирането на предложения – НОМИНАЦИИ за удостояване с „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2019 година или за цялостен принос.

Крайният срок е 15 април.

Какво трябва да направите:

 1. Да отворите сайта на община Пловдив - www.plovdiv.bg ( при отваряне на началната страница, ще видите долу в ляво на банер лентата с надпис „Награда Пловдив“)
 2. Да прочетете Статута и да изтеглите формуляра
 3. Да го попълните съответния формуляр с Вашето предложение.
 4. След това го изпратете на мейла на „Отдел „Култура, археология и културно наследство“ - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Пловдивските творци заслужават да бъдат оценени за всичко, което направиха през изминалата, знакова за града ни 2019-та.

Припомняме, че категориите са 12. Наградата за всяка от тях е 2000 лева, а за цялостен принос – 10 000 лева.

Журито, съставено от специалисти в отделните раздели – изявени пловдивски творци – писатели, издатели, преводачи, художници, музиканти и т.н., също ще заседава онлайн. Предвижда се, на първи етап спечелилите в отделните категории да получат своите парични награди, а тържествената церемония за връчване на пластиката и диплома да бъде проведена, когато това е възможно.

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ и на Специалната награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Предложенията се изготвят по образец (Приложение №1 и Приложение №2) и се подават в електронен вид на e-mail адреса на отдел „Култура, археология и културно наследство“: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

В случай, че има приложения, които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат входирани в деловодството на Община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент „Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април.

Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат.

Документите - Приложение №1 и Приложение №2 и Статута могат да бъдат изтеглени от страницата на Община Пловдив на адрес: www.plovdiv.bg ( при отваряне на началната страница, ще видите долу в ляво на банер лентата с надпис „Награда Пловдив“)

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните 12 категории:

 1. Художествена литература и хуманитаристика;
 2. Художествен превод;
 3. Журналистика в сферата на културата;
 4. Архитектура и естетизация на градската среда;
 5. Музика
 6. Танцово изкуство;
 7. Театър;
 8. Изобразително изкуство;
 9. Аудио визуални изкуства и фотография
 10. Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;
 11. Произведение на изкуството, предназначено за деца;
 12. Съвременни мултижанрови изкуства.

В новия Статут е включена за първи път и възможност за удостояване със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос в областта на изкуството и културата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

 • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм