„Една жена в Париж" от Пловдив

Автор:
Понеделник, 02 Март 2020 11:01
„Една жена в Париж" от Пловдив

Месец март е международният месец на франкофонията, а това е гласът на културното многообразие. 75 държави и правителства са част от международната организация на франкофонията - 890 млн. мъже и жени, разпределени на петте континента, или 13% от населението на света говори и споделя френския език и неговите ценности.
Тази година Алианс Франсез ви предлага от 5 до 25 Март една изложба с много френски сюжети със заглавие „Една жена в Париж”– живопис и акварел на Лили Кючукова, разположена в хотел Ландмарк – Гребна база Пловдив. Творчеството на Лили Кючукова е посветено изцяло на финото и деликатно изобразяване на жената, на нейната душевност и преживявания. Един женски мир изпълнен с елегантност, деликатност, загадъчност на формите, поетичност в образите, меланхолна красота и финес. Лили рисува женската душа и нейните мечтания и блянове.
Творби на Лили Кючукова са собственост на ГХГ София, ГХГ Пловдив, частни колекции в страната и чужбина – Франция, Нидерландия, Люксембург, Австрия, САЩ, Италия, Германия, Швейцария и Австралия. Откриването е на 05 Март в 18,30ч., не пропускайте поканата да се насладите на това приятно събитие.
„Една от основните мисии на Алианс Франсез като международна франкофонска културно-образователна институция е да промотира френския език, правото на избор и мултилингвизма в международен мащаб, като "Алианс Франсез", провежда в рамките на този месец различни образователни инициативи, турнири и развлекателни игри по интернет, както и традиционните конкурси по френски език „Златното перо” и „Олифран”", споделя директорът, г-жа Теофана Брадинска. Заедно с това тече усилена подготовка и за предстоящата Френска седмица на пл. "Стефан Стамболов", в края на месец юни, свързана със седемнадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2020г. Очакват ни много и приятни изненади. Както е практиката по цял свят, свързана с този тип фестивали, така и тук Община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това събитие, което спомага за популяризирането и добрата реклама на град Пловдив и страната по света.
Алианс Франсез честити празника на всички франкофони в България!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм