Изнасят зад граница пловдивския спектакъл Одисей

Автор:
Четвъртък, 06 Февруари 2020 17:20
Изнасят зад граница пловдивския спектакъл Одисей

„Ще работим затова мащабната театрална постановка „Одисей“ да гостува в чужбина", обяви днес директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев.

Той призна, че изнасянето на спектакъла извън страната е изключително сложно и много скъпо.

Той благодари на драматурга Александър Секулов за уникалния текст, на режисьорката Диана Добрева и на целия екип, чиято неуморна работа допринесе затова спектакълът да стане реалност.

„Благодаря и на техническите служби, които свършиха чудеса. Целта ни е да сме гости на повече места в България и чужбина“, каза още Кръстев.

Той допълни, че поставянето на „Одисей” в Народния театър, е било изключително сложно, но успешно.

„Това ни дава кураж да мислим върху гостуването на повече места в България и чужбина. Това е следващата ни цел. Надяваме се на съдействието на „Пловдив 2019” и Министерството на културата. Любопитни сме да покажем това нещо на други култури и да видим как ще го възприемат те”, коментира Кръстев.

Според драматурга Александър Секулов гостуването на постановката в столицата е било изключително успешно.

„Когато спектакълът напусне мястото, в което е създаден, се появява едно любезно отчуждение. Аз съм си направил следните изводи от всичко, случващо се покрай Одисей – не съм си представял, че един 24-годишен човек може да излезе и да смаже претенциозната софийска публика. Дори възрастни актьори се притесняват, докато Константин Еленков го направи без да му трепне окото“, горд е Секулов.

„Голяма радост ми достави и участието на 20-те млади колежки, завършили преди време НАТФИЗ. Всички тези лица за пръв път се виждат от театрална България", добяви той.

Една от актрисите била толкова отдадена на спектакъла, че излязла на сцената бременна в седмия месец, обяви шефът на театъра. Кръстев похвали и работата на екипа на БНТ от Пловдив, създал филм за постановката.

„Големият въпрос оттук-нататък е, какво прави градът и държавата с продукт, който по мнение на хората, които са го гледали, е невероятен“, риторично попита Кръстьо Кръстев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм