Премиера на Възкресени мигове от Владимир Янев

Автор:
Четвъртък, 23 Януари 2020 11:23
Премиера на Възкресени мигове от Владимир Янев

ИЗДАТЕЛСТВО „ЛЕТЕРА“, ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ НА ПУ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, ДРУЖЕСТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ – ПЛОВДИВ ВИ КАНЯТ НА ПРЕМИЕРАТА НА КНИГАТА „ВЪЗКРЕСЕНИ МИГОВЕ“ ОТ ВЛАДИМИР ЯНЕВ НА 28 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/ ОТ 18,00 ЧАСА В 6-ТА АУДИТОРИЯ НА ПУ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“.

Анотация

Книгата на Владимир Янев „Възкресени мигове“, публикувана от издателство „Летера“, има характер на своеобразна есеистична проза. В нея са представени детски и младежки преживявания, наблюдения върху многообразни литературни творби, естетическите и етичните възгледи на автора. В носталгичното завръщане към миналото се проявява любовта към литературата, към Пловдив и хората му, към духовните начала на съществуването.

„Възкресени мигове“ е създание на автор с богат литературен опит. В нея размишленията за творчеството на класическите и съвременните български писатели са обвързани с постиженията на чуждестранни мислители и творци от древността, средновековието и модерните времена.

Авторът за книгата си

Как трябва да изглежда книга, която разказва за детство, за писатели и творби, за близки хора, за трайни изживявания, за странни мигновения?

Книгата ме измъчваше, но не исках да измъчва читателите, а да им доставя радост от преживяването на съкровени неща.

Как, как да стане тая работа?

Като оставиш книгата да се пише сама.Аз само бях внимателен читател и редактор. Просто е! Но е трудно...

Това са истории и размисли, родени от желанието да сторят хората по-малко чужди един на друг и малко повече вгледани в себе си през увеличителното стъкло на спомени и книги.

Говоря за личности и писатели, които са ми съавтори. Много по-добри и по-талантливи от мен.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм