Шествие с фенери отбелязва Деня на доброволеца

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 10:40
Шествие с фенери отбелязва Деня на доброволеца

Светещи фенери, актьори на кокили и Дърво на доброволците ще съберат граждани и гости на града на 5-и декември - Международния ден на доброволеца в Капана.

Събитието започва в 17.30 от Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина, където доброволци и участници от работилници за природни материали ще започнат шествие с 60 светещи фенери. Шествието ще се води от избрания за доброволец на месеца Акис Пандис и най-малката доброволка, седемгодишната Амелия Николова.

Заедно с актьори на кокили и под съпровода на гайдаря от „Исихия“ Веселин Митев те ще преминат през цялата Главна улица, за да завършат шествието от 18.30 часа в Капана. Кулминацията на празника е арт инсталацията „Дърво на доброволеца“, която ще бъде сглобена на сцена „Ядрото“ и осветена от фенерите. На върха му ще застане светеща птица, символ на доброволците на „Пловдив 2019“.

В продължение на една седмица международен екип от творци и дизайнери, заедно с участниците в работилниците по проекта „Участваме заедно“, изработваха елементите за инсталацията. След монтирането й тя ще бъде и специално озвучена от мелодия, миксирана и записана по време на работилниците.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм