Пловдив домакин на международна конференция за училищата

Автор:
Понеделник, 25 Ноември 2019 09:41
Пловдив домакин на международна конференция за училищата

Петата годишна инициатива на фондация „Световен образователен форум България“ ще бъде открита от министъра на образованието Красимир Вълчев

Пловдив ще бъде домакин на международна конференция „Как да бъдем иновативни в училище“. Престижното събитие се организира от фондация „Световен образователен форум България“ в партньорство с Община Пловдив и ще се проведе на 26 ноември в Гранд хотел „Пловдив“.
За откриването пристига министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще сподели как политиките за иновации променят системата на средно образование. Специален гост и ключов говорител е Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA), член на Съвета на Международната конфедерация на директорите (ICP) и президент на Националната асоциация на главните директори и заместник-директорите (NAPD). Той е асоцииран член на Службата за професионално развитие на учителите (PDST) и е член на ръководния комитет на Центъра за училищно ръководство (CSL). Пол работи в продължение на десет години в училищното ръководство и е създал множество иновативни практики за изграждане на успешно училище. На конференцията ще присъства и Тон Дайф, екс председател на ESHA, председател на WEF Global.
Във форума ще вземат участие представители на МОН, на регионалните управления на образованието и общини, социални партньори, образователни институции и експерти. Действащи директори на иновативни училища от всички нива на училищно образование ще разкажат за своя опит и ефективни добри практики.
Програмата включва три модула – „Фокус за успешна промяна – иновациите в училище“, „Разработване на успешно училище“ и „Споделени добри практики“.
По време на конференцията ще бъде представен опитът от петгодишния проект “Иновативни училища“ на община Пловдив и фондация „Световен образователен форум България“ за това как новите методи на преподаване променят средата на обучение и мотивацията на учениците. Предвидена е и презентация на книгата ”Как да бъдем иновативни в училище”, в която са описани и отправени ключови послания от проведените обучения в рамките на Проекта, които помагат на учителите и директорите да бъдат успешни и иновативни, поставен е акцент как да се мотивират учениците чрез 10 идеи. Разработена и апробирана е концепция за изграждане на професионална общност и развиване на училището като ефективна организация. Част от участниците, лидери от всички нива научилищно образование, разказват за своя опит идобри практики.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм