Премиера на нова книга от проф. Хюсеин Мевсим

Автор:
Събота, 23 Ноември 2019 15:07
Премиера на нова книга от проф. Хюсеин Мевсим

Нова ценна книга върху българо-турските културни връзки на проф. д-р Хюсеин Мевсим ще бъде промотирана в София и в Пловдив в два последователни дни с участието на самия автор, който идва от Анкарския университет.

Премиерата в София е на 26 ноември, вторник, от 18:30 ч. в галерия Кредо Бонум на ул. Славянска 2.

За "Земя пределна" и автора й ще говори Марин Бодаков.

Издателство Жанет 45, Филологически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Българско-турски литературен клуб канят и на втората - пловдивската - премиера на "Земя пределна" на проф. Хюсеин Мевсим на 27 ноември, сряда, 18:00 ч. в Културен център на Радио Пловдив (ул. Дондуков 2).

В страниците на книгата оживяват Георги Сава Раковски, Йордан Йовков, Елисавета Багряна, Атанас Далчев, Никола Фурнаджиев, Мими Балканска, Чудомир, Станислав Стратиев, родените в България и изселени или загинали българско-турски поети и интелектуалци, все още живите и най-играни български драматурзи в Турция днес - Христо Бойчев и Стефан Цанев, поетът и писателят Антон Баев... и най-вече - усилията да живеем в културата, а не предимно в алъш-вериша, споделено.

Забележителен историко-есеистичен труд, пореден отворен прозорец между два съседни бряга - със сближенията и разминаванията, с носталгията по разрушаваните и енергията от новостроящите се културни мостове.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм