Преходът в карикатури и епиграми

Автор:
Петък, 15 Ноември 2019 22:00
Преходът в карикатури и епиграми

Тридесетата годишнина от началото на демократичните промени у нас бе отбелязана подобаващо в Пловдив със сатиричната изложба „Българският преход“. Тя е съчетание между епиграми на сатирика Асен Димитров – Феликс, автор на книгата „Демократични подмени“ и карикатури на майстора на шаржа – художника Константин Анастасов – Коко.

Творбите им са изложени във фоайето на Радио Пловдив, където ще останат до началото на декември, а след това ще „посетят“ и други градове на страната.

Събитието бе организирано със съдействието на Дружеството на пловдивските художници и анонсирано по Радио Пловдив – в сатиричното предаване на Петър Краевски „Алтер его“.

Проф. д-р Димитър Димитров – ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите и почетен председател на Дружеството на пловдивските карикатуристи, почете авторите на изложбата с поздравителен адрес.

„Тук няма лични, а само отлични нападки“ – заяви в типичния си стил известният журналист д-р Георги Найденов, а меценатът Янко Буюклиев изненада гостите на коктейла с висококачествен 30-годишен джин – връстник на прехода.

Авторите на изложбата поканиха всички присъстващи, които изпитват вина за грешките на прехода, да изпият червените и белите вина – домашно производство.

За няколко дни от откриването на изложбата на 11-ти ноември, тя бе посетена от стотици хора.

Д-р Галина Димитрова

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм