Изложба и концерт на известна флейтистка в баня Старинна

Автор:
Сряда, 13 Ноември 2019 13:49
Изложба и концерт на известна флейтистка в баня Старинна

Концерт: „Вълшебната флейта“ на Турция Шефика Кутлуер и Ансамбъл при Тракийски университет Едирне
Изложба-живопис: „Анадолските цивилизации, следи от Гьобеклитепе“
16 ноември 2019 г. от 16:00 часа в Чифте хамам /Баня старинна/

С цел задълбочаване на културните отнощения между Турция и България и популяризиране на културата на съвместното съжителство, Генералното консулство на Република Турция организира целогодишно културни събития.
Тази година на традиционния концерт в Чифте баня /Баня старинна/ Шефика Кутлуер-солист, флейта и Ансамбъл при Тракийски университет – Едирне ще подарят на ценителите музикален спектакъл – класическа музика. В програмата са включени произведения на Бах, Моцарт, Кристоф Глук и др.
През 2019 година в Турция бе обявена „Година на Гьобеклитепе“. В тази насока като част от мероприятията осъществявани в Културната столица на Европа, Генералното консулство ще открие изложба –живопис „Анадолските цивилизации, следи от Гьобеклитепе“.
Предвид включването на археологическия комплекс „Гьобеклитепе“ като 18-ти културен обект на Турция в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, 2019 г. бе обявена за „Година на Гьобеклитепе“ и на 8 март 2019 г. в град Шанлъурфа се проведе официалното откриване.
В тази насока изложбата има за цел да запознае любителите на изкуството в Българияс анадолските цивилизации и по-конкретно с археологически комплекс „Гьобеклитепе“.
Изложбата „Анадолските цивилизации, следи от Гьобеклитепе“ съдържа творби от живопис, скулптура и керамика на 23-ма художници от Турция пресъздаващи полъхът на Гьобеклитепе.
В знак на турско-българско приятелство като гост-художник със свои творби в изложбата ще участва и българският художник Петър Мичев.
Изложбата може да бъде посетена от всички любители на изкуството на 16 ноември 2019 г. от 16:00 часа в Баня старинна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм