Групата Nafsi Africa от Найроби с още шоута в Пловдив

Автор:
Сряда, 30 Октомври 2019 18:58
Групата Nafsi Africa от Найроби с още шоута в Пловдив

В последните два дни от гостуването си в Пловдив, като част от проекта CULPEER 4 CHANGE, финансиран по програма EuropeAID DEAR., групата Nafsi Africa от Найроби, Кения ще направи още няколко уъркшопа и представления в града под тепетата.

На 31.10.2019 в 10.30 часа те ще гостуват в СУ "Черноризец Храбър", а в 13.00 часа същия ден ще посетят Езикова гимназия „Пловдив“.
На следващия ден - 1 ноември, пловдивчани и гости на града могат да видят представлението на атрактивните младежи в 11.00 часа в Мол Пловдив Плаза.

Nafsi Africa Acrobats е група от съвременни и социално ангажирани творци, които въпреки липсата на образование и икономически ресурси успяват да се опълчат на всички трудности и да постигнат положителна промяна в обществото. Те са вдъхновени, талантливи , имат силни позиции и нямат търпение да учат и израстват. Те вярват, че имат възможности за задействане на социални промени.

Nafsi Africa Acrobats искат да дадат на децата без достъп до образование удоволствие от живота и перспектива за бъдещето. Проектът предлага артистична обучителна програма в бедните квартали на Найроби. Обучителите предоставят ежеседмични тренировки и обучения по акробатика, рисуване, танци и йога по улиците и в училищата на района. Средата, в която живеят е застрашена от насилие, наркотици, проституция, оръжия, без дом, семейство и родителски контрол и т.н. Обучителите са ангажирани да върнат децата в училище и да подобрят начина им на живот. В Nafsi Africa участват и членуват деца на възраст от 6 до 18 години, след 18- та им година по тяхно желание те остават в организацията като преподаватели, ръководители и ментори. След представлението, участниците разказаха за себе си, за мотивацията си и интересите си.

CULPEER 4 CHANGE е проект „за културно и взаимно обучение за образование за развитие“ чрез включване на младежи в дейности, свързани с постигането на устойчиво развитие с фокус в четири основни направления: борба с климатичните промени; прекратяване на тормоза, експлоатацията, трафика и всички форми на насилие и тормоз на деца; фасилитиране на безопасна, редовна и отговорна миграция; прилагане на иновативни концепции за обучение във формалното и неформалното образование.

Бенефициент-координатор на проекта е „Отделът за международно сътрудничество на градската управа“ на град Кьолн в Германия. Организатори от българска страна са „Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество“ и Община Пловдив.

Партньори по проекта CULPEER 4 Change са:
Отдел международно сътрудничество на градската управа на Кьолн, Германия – координатор/ бенефициент, Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество, България, Община Пловдив, България, Büro für Kultur- und Medienprojekte GmbH, Германия, Institut equalita e.V., Германия, SPOR Media, Дания, Общини Калундборг и Сондерборг, Дания, OIKOS, Италия, Асоциация Pixel, Италия, Провинция Варезе, Италия, Humanitas, Словения, Община Нова Горица, Словения, COMPA, Боливия, Kigamboni Community Centre, Танзания, Асоциирани партньори от Полша и Люксембург.

Събитията са част от проекта CULPEER 4 CHANGE, финансиран по програма EuropeAID DEAR, ключово действие 2: Global Learning education and advocacy projects led by a Local Authority or Association of LAs (EU member states), Сфера на действие: Global Learning Education, номер на проекта: CSO-LA/2018/401-796, период на проекта: 01.02.2019 – 31.01.2022.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм