Обявяват победителите в IX-тия конкурс за поезия Добромир Тонев

Автор:
Сряда, 09 Октомври 2019 10:22
Добромир Тонев Добромир Тонев

С церемония по награждаване ще приключи IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, Община Пловдив и Дружество на писателите - Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и БНТ 2 и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета.

Традиционна е и наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски" за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник- декана на факултета.

Две награди са осигурени и от партньорите на конкурса - Специална награда за млад поет -  300 лв., осигурени от Радио Пловдив  и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Конкурсът по регламент е анонимен, а журито е в състав: д-р Антон Баев - председател, и членове д-р Здравко Дечев и Станислава Станоева.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета - 12 октомври 2019 г., събота, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм