Награди за доброволци от Алианс Франсез

Автор:
Четвъртък, 19 Септември 2019 19:19
Награди за доброволци от Алианс Франсез

Със старта на Новата учебна година Алианс Франсез Пловдив ще поднесе на всички свои курсисти една разнообразна палитра от различни френски предизвикателства и много приятни изненади, като например томбола, като спечелилите ще имат карта за отстъпки в три реномирани ресторанта.
Още от септември започва организацията на най-големия за Балканите музикален франкофонски форум Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”-2020, който Алианс Франсез ежегодно организира. В рамките на няколко дни в края на месец юни, всяка година, френският език и музика завладяват града под тепетата, а изпълнители и музиканти от цял свят подаряват незабравими мигове на пловдивчани. „За нас следващия Фестивал е 17-то поредно издание и организирането на една такава международна проява като „Златен ключ” е изключително отговорна работа и практически изисква година труд и подготовка от страна на Алианс Франсез и нашите партньори. Точно поради тази причина работата и усилията на всичките доброволци по време на фестивала е безценна за нас. Иключително щастливи сме от факта, че работим с такива прекрасни млади хора, талантливи, артистични и езиково много добре подготвени. Тази година някои от тях имаха възможността да се изявят блестящо и в едно нестандартно за тях, но много френско амплоа - Висшата мода”, сподели директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска.
За отличната организация на събитието Алианс Франсез беше подпомогнат от екип от над 40 доброволеца, ученици на едни от елитните пловдивски гимназии - ЕГ „Иван Вазов”, МГ „Акад. Кирил Попов” и ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери”. Поради мащабите на фестивала тази година се включиха както френско, така и англоговорящи доброволци. Гримът и прическите на Френските Мис и участниците бяха поверени на младите таланти от ПГО „Ана Май”. Със своето старание и всеотдайност доброволците допринесоха гостите и участниците на фестивала да се потопят в атмосферата на Пловдив и да го почувстват като свой роден град. Всеки един от участвалите ще получи специална френска атестация, а пет от тях ще бъдат наградени за особено добро представяне. Наградите са осигурени от най-голямата франкофонска телевизия TV5 Monde.
През 2020г. Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” Пловдив ще изненада отново публиката, а за доброволците ще има още много нови предизвикателства. Носителите на голямата награда та френския телевизионен формат „ Талантът на Франция за 2019година, близнаците Джес и Уест „JessandWest” ще имат самостоятелен концерт на предстоящия Фестивал и вече подготвят и разработват собствен аранжимент на българска народна песен, която и ще изпълняват на български език.
Атестациите, които Алианс Франсез издава са международно признати документи и са полезни при намирането на работа и кандидатстване в университетите в чужбина. Вдъхновени от френската атмосфера по време на фестивала и от възможностите, който предоставя френският език, дори и част от англоговорящите доброволци са решили да се възползват от обучението по френски език, което Алианс Франсез предлага, съобразено с Общоевропейска езикова рамка, даващо възможност за получаване на международно признати дипломи и сертификати. Провежда се и специализирана подготовка за изпитите за френска държавна пожизнена диплома DELF/DALF.
Като образователна институция Алианс Франсез цели да подпомогне всички желаещи да овладеят френския език на високо ниво, така че да бъдат конкурентноспособни при постигане на своите цели и мечти у нас и по света.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм