Фасада видео фестивал 2019

Автор:
Сряда, 18 Септември 2019 07:22
Фасада видео фестивал 2019

Заповядайте на откриването на 20 Септември от 19.30 часа - Лапидариум в Стария град.
Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното десето издание, от постъпилите 192 филма, са допуснати до участие 57 творби от 19 държави: Германия, Франция, Испания, Гърция, Италия, Австрия, Великобритания, Полша, Украйна, Русия, Израел, САЩ, Канада, Аржентина, Индонезия, Хонконг, Япония, Тайланд и България.
В три поредни вечери - 20, 21 и 22 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Изключително разнообразната програма ще ви предостави едно невероятно преживяване и ще ви потопи в творческите разкази на видео артистите от цял свят. Публичното пространство на Лапидариума заживява и фасадата и се превръща в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците. 
Мястото е “Лапидариум” в Стария град, където на 20 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване, а на 22-ри ще бъде обявен носителя на наградата на Фасада Видео Фестивал за 2019г.. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕО ИЗКУСТВО.

С подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм