Събитията в Тракарт през септември

Автор:
Вторник, 10 Септември 2019 08:32
Събитията в Тракарт през септември

Представяме Ви предстоящите събития, организирани от Културен център-музей  „Тракарт”.

Информация ще намерите на страницата ни във FB, както и на сайта ни www.trakart.org            

10.09.2019 /вторник/ от 18:30

ПРЕМИЕРА НА „СТРАНСТВАЩИЯТ АЛБАТРОС“ ОТ ДЕМЕТРА ДУЛЕВА

Заповядайте на премиера на „Странстващият албатрос“ от Деметра Дулева в град Пловдив!
Очакваме ви на 10 септември (вторник) от 18,30 часа в Културен център „Тракарт“!

„Странстващият албатрос“ е първата книга на Деметра Дулева. По време на събитието гостите ще чуят откъс от нея, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършения роман.

Вижте повече за книгата тук

 

11.09.2019 /сряда/ от 18:30

ПРЕМИЕРАТА НА КНИГИТЕ “БУНТЪТ НА ПОДКОВИТЕ“  /РАЗКАЗИ/ И “ЛЮТ ПИПЕР” /ЕПИГРАМИ/ ОТ ДОНЧО НАНОВ ДОНЧЕВ

Заповядайте на 11 Септември 2019 г. от 18.30 часа в Културен център „Тракарт“, където ще се състои премиерата на книгите “БУНТЪТ НА ПОДКОВИТЕ” /разкази/ и “ЛЮТ ПИПЕР” /епиграми/ от Дончо Нанов Дончев. Книгите ще представи д-р Георги Иванов – Жорж Трак. Разказите ще прозвучат с гласа на артиста – четец Кирил Кавадарков от Народен Театър „Иван Вазов“, София.

Вход свободен

 

19.09.2019 /четвъртък/ от 19:00

ПРЕМИЕРА НА КНИГИТЕ “СФЕРАТА НА ЛЮБОВТА” И “ТЯ” ОТ ЦВЕТЕЛИНА

Певицата Цветелина Ви кани на премиера в Пловдив. Тя ще представи пред пловдивската публика книгите “Сферата на Любовта” и “Тя”.

Те са родени по време на Великденските пости през миналата година. Стиховете са се изляли, като интензивен творчески поток, който вече е готов да се влее в тези, които имат нужда от вдъхновяващ заряд.

Чрез “Сферата на Любовта” и “Тя”, Цветелина разкрива дълбокия вопъл на душата си, но това е малкия дар. Големият е за всеки читател, дръзнал да отвори страниците им. Това са стихове, наситени с енергията на Любовта, от която се нуждаем всички. Поривът на нашия вътрешен свят и душа, която ни очаква да я открием.

Всеки сам за себе си ще намери съкровището, което го очаква. Тези книги, трансформират съзнанието и ще ви покажат пътя към Божествената реалност, в която живеят готовите души. Хората, които са решени да уловят своето щастие и любов, и са готови да платят цената за това. Щастието и любовта също се устояват. Разграничавайки се от тях, ние предаваме изконното право да бъдем щастливи.

Цветелина представя за първи път и най-голямата си сестра – Валя Иванова, която е художник и дизайнер на „Сферата на Любовта” и “Тя”.

Вход свободен

 

20.09.2019 /петък/ от 18:00

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА АНИ ПЕШЕВА “КЛАСИЧЕСКА КИТАЙСКА АКУПРЕСУРА ПРИ 80 БОЛЕСТИ”

Новата книга на Ани Пешева “Класическа китайска акупресура при 80 болести” вече излезе от печат и предстои среща с авторката!

БЕЗПЛАТНА ЛЕКЦИЯ ПО КИТАЙСКА АКУПРЕСУРА

Книгата ще ви запознае как с акупресура и други методи на китайската медицина може да си помогнете при 80 болести и дисбаланси на организма. Към всяко отделно болестно състояние са дадени най-ефективните енергийни точки за въздействие. Набляга се предимно на лечението с акупресура, но има и някои допълнителни методи – моксотерапия, лечебни храни, чигун упражнения и др. Описани са интересни случаи от практиката на китайски лекари.

Книгата “Класическа китайска акупресура” ще ви запознае как с акупресура и други методи на китайската медицина може да си помогнете при 80 болести и дисбаланси на организма. Към всяко отделно болестно състояние са дадени най-ефективните енергийни точки за въздействие. Набляга се предимно на лечението с акупресура, но има и някои допълнителни методи – моксотерапия, лечебни храни, чигун упражнения и др. Описани са интересни случаи от практиката на китайски лекари.

В книгата се разглеждат и над 80 енергийни точки със схеми към тях, с подробна информация как да бъдат открити, с каква степен се натискат, какви са основните им функции и при какви болести се използват.

вход свободен

Вход свободен

 

ОЩЕ СЪБИТИЯТА ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ:

 

23.09.2019 /понеделник/ от 18.00 часа

Концерт „Звукът на цивилизациите“

 

25.09.2019 /сряда/ 18.00 часа

Премиера на новата книга на Спаска Попова

 

26.09.2019 /четвъртък/ 10.30 до 13.30 часа

Обучителен Семинар за музейни работници и галеристи

Достъп на зрително затруднени лица до историческо и културно наследство – модул 1

Обучението е разпределено в два модула, завършилите получават сертификат

 

26.09.2019 /четвъртък/ от 18.30 часа

Премиера на новата книга на Пламена Колчакова

 

27.09.2019 /петък/ от 18.00 часа

Премиера на новата книга на Антоанета Павлова

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм