Първите пиано стълби озвучават Малката главна

Автор:
Сряда, 04 Септември 2019 12:28
Първите пиано стълби озвучават Малката главна

Инсталацията като пиано стълби на Малката главна в Пловдив, ще остане до края на септември. Те се намират в подлеза на бул. “6-ти септември” посока Пешеходния мост и са готови за всеки желаещ, който иска да създаде звуци, преминавайки през подлеза.  

Стълбите като пиано са част от проект Inspire Plovdiv към програмата на Европейска столица на културата, който показва как стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове в различни градове. Създаден, за да стимулира и забавлява, Inspire Plovdiv, нарежда Пловдив до градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм.

Организаторите от Beehive във Варна си поставят за цел да покажат как чрез дизайн и иновация се променям сивото ежедневие и кара хората да спрат поне за малко, за да творят.

Разбира се проекта както позитиви привлича и недоволството на някои магазини и собственици на бизнес в близост до арт инсталацията, което доведе до възможност всеки да има достъп. Така при смущение може да бъдат намалени до минимум. Това е социална инициатива и целта е да бъде приятна за всички като въвлича и предоставя контрол от всеки. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм