Хиляди празнуваха 5 г. от избирането на Пловдив за ЕСК

Автор:
Понеделник, 02 Септември 2019 12:26
Хиляди празнуваха 5 г. от избирането на Пловдив за ЕСК

Невиждан пиро-музикален спектакъл озари небето над река Марица

Хиляди пловдивчани и гости на града се стекоха на южния бряг на река Марица в неделния ден, за да празнуват заедно пет години от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. „Празник на реката“ събра по поречието деца, възрастни и семейства, които се наслаждаваха на богатата програма през целия ден.
Сутрешните забавления стартираха с гостуването на талисмана на инициативата „Да изчистим България заедно“, който призова за повече грижа и внимание към природата. Докато деца и възрастни се редяха за скокове върху огромната надуваема възглавница, професионални балансьори преминаваха върху две опънати слаклайн ленти над река Марица. За най-малките бе предвидена обучителна лента на тревата, върху която правеха първите си стъпки в пазенето на равновесие.
С огромен балон, много музика и танци продължи вечерта на реката. Суингърите от Lindy Hop Plovdiv подгряха сцената на Пловдив 2019, на която за три часа се качиха любимите Deep Zone Project, Михаела Филева, Графа, Любо Киров и Деница Караславова. Заедно със залеза над реката, три моторни парапланера, управлявани от пилотите Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев, създаваха неповторими фигури в небето.
Невиждан пиро- музикален спектакъл бе кулминацията на събитието. Близо 30 минути продължи шоуто, което озари небето с огнените светлини, произведени от повече от 23 хил. пиротехнически заряда. Създателите на спектакъла бяха подготвили и светлинен водопад, който се изливаше по цялото протежение на моста над реката.
Река Марица е един от фокусите в програмата на Европейска столица на културата. Всички активности, свързани с нея са ключови и имат за цел да възстановят връзката между природата и града.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм