Млади художници с изложба в Бялата къща

Автор:
Петък, 30 Август 2019 11:12
Млади художници с изложба в Бялата къща

Авторите от предстоящата септемврийска изложба „Път на младите – II“ са буквално от цялата страна – Казанлък, Русе, Лом, Пловдив, Смолян. В залите на културен център „Бялата къща“ са подредени творбите на живописците ИВАЙЛО МИНКОВ, КРИСТИНА ВАСИЛЕВА, СЛАВЕНА НИКОЛОВА и ХРИСТИЯНА СПАСОВА, фотографа АЛЕКСАНДЪР КАРАМФИЛОВ и скулптора ГЕОРГИ УЗУНОВ. На 4 септември от 18.30 е откриването, когато ще можете да се срещнете с тях и творбите им.
АЛЕКСАНДЪР КАРАМФИЛОВ работи като репортажен фотограф, но природата винаги го е привличала, както твърди той. Ето защо се опитва да я експонира или да я загатне в творбите си, да покаже симбиозата между нея и хората и красотата й - както в класическа, така и в разчупена форма.
ГЕОРГИ УЗУНОВ е възпитаник на НХА - София и има участия в много изложби в България и извън страната. В „Бялата къща„ представя скулптури, в които се опитва да изрази триизмерно в абстрактни форми философските си разсъждения или пък да улови чувствата в синтезираните фигуративни пластики.
ХРИСТИЯНА СПАСОВА е завършила специалност „Живопис“ във ВТУ.
Акцент в нейната живопис е черният цвят, с който успява да постигне една особена и пестелива експресивност. Повече от година вниманието й е привлечено от природата и животните. Без да се интересува от подробностите, авторката улавя движението, което казва всичко.
СЛАВЕНА НИКОЛОВА завършва специалност „Живопис“, магистърска степен в класа на проф. Н. Майсторов .
Предпочита да работи с акварел. Рисува предимно пейзажи, фигурални композиции, портрети. Темата на творбите й в тази изложба е морето. Авторката споделя, че всяка година лятото и морето я пленяват с нова сила и тя им посвещава цикъл работи. Този път те са от слънчева Гърция.
ИВАЙЛО МИНКОВ завършва НХА - София, специалност „Рекламен дизайн„ . Живее и работи в Пловдив, където има много изяви в различни изложби.
Авторът търси красотата не само в природата, намира я и в градския пейзаж. Разпознаваем е с яркия колорит на живописните си платна и напластяване на боите....
КРИСТИНА ВАСИЛЕВА е учила мултимедиен дизайн и комуникации в Дания, а по-късно завършва бакалавърска степен по живопис във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ с отличен успех. Работи в областта на живописта, илюстрацията, рисунката. Платната на младата авторка в тази изложба се отличават с динамичен колорит, който е обуславен от образа на жената – романтичен, цветен, смирен , готически...

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм