Творци и младежи от 3 страни преоткриват река Марица

Автор:
Понеделник, 26 Август 2019 10:46
Творци и младежи от 3 страни преоткриват река Марица

На 31 август в 17.00 часа на левия бряг по течението на река Марица, в тревните площи, между моста на панаира и пешеходния мост в близост до хотел „Марица“, участниците в Ленд арт по Марица ще представят пред жителите и гостите на града своя творчески проект „Пътеката“.

Ще чуем разказите на участниците в Ленд арт – българи, турци и гърци и заедно с тях, под звуците на българския фолклор, символично ще минем по „Пътеката“, която като река Марица преминава и свързва различни територии, етноси и култури и прегръща в едно природата, изкуството и нас.

Проектът на Младежки дом Пазарджик, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, събира автори от 3 държави - България, Турция и Гърция. Заедно те ще изградят инсталация, символизираща връзката между родните си места. За изпълнението на работата ще усвоят дървения материал, останал от изчистването на парковите пространства в града, като го върнат обратно в природата във вид на ленд арт инсталация по брега на река Марица. Работата по проета ще продължи три дни в края на август и на 31-и ще бъде представен пред публика.

Участници са: Варол и Сема Топач, Айсун Оран и Бусе Мутан от Турция; Олга Пластира от Гърция; Дияна Йовчева, Даниела Русева, Теодора Лазарова и Атанас Карадечев от Пловдив; Спас Киричев, Маргарита Иванова, Мария Баракова от Пазарджик и Арт група Дупини от Велико Търново, които за втора поредна година участват в трансформирането на крайречното пространство, - представена от Румен Димитров, Румен Рачков и Кирил Георгиев.

Линк към фейсбук страницата на проекта: 

https://www.facebook.com/TheRiver2019/posts/2655681337797987

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм