Представят резултатите от международна програма

Автор:
Четвъртък, 08 Август 2019 09:43
Представят резултатите от международна програма

Партньорският консорциум, сформиран от организациите TILLT, CZKD, Keunstwurk, CIKE + Kair, Дом на хумора и сатирата - Габрово, Фондация „Пловдив 2019“, Център за изследвания на мира и Symbiosis, осъществява международна програма (2017 - 2020) за артистични изследвания и базирано на изкуството обществено развитие. Проектът ангажира артисти в изследване на въпроси, свързани с миграцията, имиграцията и сближаването на общностите в съвременна Европа, чрез черния хумор като естетическо/поетично начинание и смеха като механизъм за междукултурна социализация и изграждане на колективна идентичност.

Програмата включва артистични резиденции, транснационални турнета, семинари за участие, изследователски процеси и една международна конференция.

В рамките на международното турне на финансирания по програма Творческа Европа проект „Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха“ в Пловдив (6 - 10 август 2019 г.) ще бъдат представени два артистични проекта от програмата: „Поезия на хартиените кукли“ (от ШКАРТ, Драган Протица) и „Миграционен път Фанзин“ (от Свебор Миджич и Даринка Поп-Митич).

В „Поезия на хартиените кукли“ от колектив ШКАРТ, Сърбия деца и младежи правят хартиени кукли, пишат сценарии и истории, които представят един пред друг: 6 – 8 август от 10.00 до 16.00 часа, възраст 7+.

„Миграционен път Фанзин“ от Даринка Поп-Митич от Сърбия и Свебор Миджич използва колажи, рисунки, шеги и изображения от комикси и списания, за да опише преживяванията и историите на общността на имигрантите: 6 – 8 август от 10.00 до 16.00 часа, работилниците са подходящи за хора с интерес в областта на илюстрацията, дизайна и творческото писане над 18 години, с предварителна регистрация).

На 9-ти август от 18.30 часа, е публичното представяне на резултатите от работилниците и разговор с артистите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм