Радиотеатърът идва в Пловдив с Радичков

Автор:
Събота, 08 Юни 2019 17:12
Радиотеатърът идва в Пловдив с Радичков

Радиотеатърът гостува за два дни в Пловдив. На 13 и 14 юни жителите и гостите на европейската столица на културата ще могат да чуят четири драматизации по текстове на Йордан Радичков. Събитието е по повод 80 години от създаването на българския радиотеатър и ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив.
Гласът на Радичков ще прозвучи по време на специално създадената за радиото пиеса „Добродушните смокове“ с режисьор Иван Добчев и музика на Теодосий Спасов.
В програмата е включена радиоверсията на „Лазарица“ на Младен Киселов, като моноспектакълът на Григор Вачков е под режисурата на Юри Статков.
Сред актьорите в „Суматоха“ под режисурата на Асен Шопов са Антон Радичев, Стоянка Мутафова и Васил Михайлов.
Сюжет, поверия, музика и действуващи лица в „Януари“ са взети от северозапад, а събитията в тази пиеса се развиват в най-българския от всички месеци.
В драматизациите по Йордан Радичков участват любими на поколения актьори, които можете да чуете този четвъртък и петък. Декор не е необходим, защото гласовете са достатъчно ярки, за да рисуват богати звукови картини. Входът за „Радио Радичков“ е свободен.
Пиесите ще представи ръководителят на Радиотеатъра към БНР Митко Новков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм