Нов скандал с Лозан Панов във ВСС

Автор:
Вторник, 09 Април 2019 13:24
Нов скандал с Лозан Панов във ВСС

Нов скандал между членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) и шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов възникна на днешното заседание на съдийската колегия, в чиято основа е интервю на съпругата на съдия №1 Елисавета.

През уикенда Панова обяви в ефира на бТВ, че решението на Административен съд София-град (АССГ), с което беше потвърдена глобата от 1000 лева на мъжа й за това, че не е подал имуществена декларация пред Сметната палата през 2017 г., е „извращение с правото“. 

Първа думата взе членът на ВСС Боряна Димитрова, която съобщи, че след интервюто й се обадили съдии от АССГ, обидени от думите на Панова.

„Hитo cъдиитe, нитo aз, нитo кoйтo и дa e в тaзи зaлa нe ce интepecyвa oт имoтнoтo ви cъcтoяниe и личния ви живoт. Ho кoлeгитe cмятaт, чe cъдът e диcкpeдитиpaн и пpoфecиoнaлнoтo им дocтoйнcтвo e зaceгнaтo. Cъдиитe, г-н пpeдceдaтeл, иcкaт дa знaят дaли ce paзгpaничaвaтe oт мнeниeтo, чe в Бългapия нямa пpaвocъдиe, a aкo cмятaтe, чe e тaкa, кaжeтe кaквo нaпpaвиxтe в тaзи пocoкa? Bъпpocът e – paзгpaничaвaтe ли ce или нe oт тoвa cтaнoвищe, вяpвaтe ли нa бългapcкитe cъдии?“, попита Димитрова.

Шефът на Върховния административен съд Георги Чолаков също зададе подобен въпрос към Панов: "Г-н председател, питaм ви дали cпoдeлятe изявлeниeто нa вaшaтa cъпpyгa, чe cъдeбният aкт нa ACCГ e „извpaщeниe c пpaвoтo?". С въпросите и мнението на Димитрова и Чолаков се съгласиха и други трима съдебни кадровици - Вероника Имова, Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков.</p><p>Олга Керелска посочи, че съдийската колегия работи по предварително обявен дневен ред и че за разлика от мнозинството не е гледала интервюто на Панова. "Ако смятате, че дневният ред от 15 технически точки е по-важен от морала на съдия №1…", отвърна Димитрова.

След тези разменени реплики Панов напусна заседанието. "Нямам намерение да участвам в това, което организирате", каза той и освободи мястото на председателстващия, което бе заето от шефа на ВАС Георги Чолаков.

Източник:24 часа

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • читател

  Полина П..., защо продължава да мълчи ка партизанка на разпит? ДСБ политическа отрепка...

 • големия

  панов панов...не те ли е срам

 • читател

  Селска, за имота на бай Лозан нещо няма ли да кажеш? Или ще мълчиш като П....? Полина П... имам предвид.

 • Радостина

  отговори на: читател

  Чобан читател, както вече споменах, липсата на контрол и наказание са причините това да се случва повсеместно! Но факт е, че далаверите започнаха да се разплитат от хора на ГЕРБ /сините талибани/! Те са "примерът", така да се каже!

 • читател

  отговори на: Радостина

  Селска на кобилата и сред козите с Мадам Лъжа и баба Дора. Точно червените партизани да говорят за карупция или сините Б/Д/есни талибани е нелепо. А бомбето Радев е просто Бени Хил в политиката и като добър клоун направи фантастичен плонж, падайки от апартамента си закупен тънко и по данъчна оценка... Срещу което пискаше строго!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм