Шишманов наплю босовете на Винпром Пещера

Автор:
Четвъртък, 27 Септември 2018 11:55
Шишманов наплю босовете на Винпром Пещера

Бурни дебати в ОбС предизвика точката за продажба чрез явен търг на два имота на булевардите "Свобода" и "Копривщица" с площ от 20 дка за над 20 милиона лева, чието гласуване бе отложено от миналата сесия на 13 септември.

Днес тя бе приета с 30 за, 13 против и 1 въздържал се.

По предложение на Слави Георгиев парите, които от сделката ще отидат за строежа на Модър-Царевец.

Преди това общинските съветници отхвърлиха искането на колегата си от БСП Иван Петков точката да отпадне от дневния ред и това на Костадин Гаров/ПФ/ - със средствата да бъдат изградени 3 детски градини.

"Ами купувайте, бе г-н Шишманов, купувайте - страшна далавера е - за 20 млн. лв. Това са големи икономически интереси, иронизира Георги Колев /ЗС Александър Стамболийски/ колегата си Камен Шишманов /ПФ/, който се обяви за намаляване на депозита за участие в търга от 30 на 10 на сто, а стъпката на наддаване да бъде 99 000 лв. 

Аргумента на зам.-председателя на ОбС - така повече фирми ще имат възможност да участват в търга, иначе имотът щял да отиде при олигархичната структура на Пловдив - Винпром Пещера.

Колко други фирми могат да блокират 7 млн. лв.за депозит - то е написано - имотът е за Винпром Пещера, категоричен бе Шишманов.

Той допълни, че е персона нон грата във вестник Марица, за който се знае, че се управлява от въпросната фирма.

Правят ми се на защитници, а си защитават само собствените интереси, възмути се Камен Шишманов.

Ами то напоследък не е лесно да си олигарх, съгласи се с въздишка и съветник №1 Савина Петкова.

Извинявайте за патоса, малко се разгорещих, разкая се Шишманов.

Не демонизирайте фирмата - не може с лека ръка да задраскваме някого заради инвестиционни намерения, възмути се Георги Колев.

Само да вметна, че е абсолютно забранено ОбС да се изявява като рекламно лице. Утре тази фирма ще бъде цитирана в медиите - много ви моля, продължи с ироничните забележки и общинският съветник Веселин Маневски/ГЕРБ/.

Аз нямам пари, не мога да си купя този имот, който има пари - той ще си го купи. Г-н Шишманов също не може да си го купи, философски заключи шефът на групата на БСП Николай Радев.

Шишманов има пари, обади се Илко Илиев /ПФ/.

Г-н Илиев, имам 100 лева, обърна се към него зам.-председателят на ОбС. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм