Хващат още пликове с мангизи на Ветко

Автор:
Сряда, 12 Септември 2018 15:33
Хващат още пликове с мангизи на Ветко

БМВ с пловдивска регистрация РВ 6356 РС е спряно при рутинна проверка в Бургас днес, в колата се оказват хора на издирвания от Интерпол бизнесмен Ветко Арабаджиев, превозващи още чувалчета с пари.

У единия от заловените пътници е намерен дебел плик с близо 300 бона, а лицето бил пряко замесено в управата на инкриминирания Захарен комбинат Кристал в Пловдив.

Друг от возещите се в комби модела носел 200 бона, съобщават от Специализираната прокуратура.

Тримата са задържани за 24 часа. Произходът на средствата е неясен към момента.

Главнитя прокурор Сотир Цацаров потвърди информацията в първо своя изевление по случая "Ветко".

От прокуратурата уточниха, че разследваните за крупни данъчни престъпления фирми на бизнес фамилията Арабаджиеви не са имали сметки в Централна кооперативна банка, макар солидна част от иззетите при обиските в хотелите Маринела и Марица пари да са с бандероли на ЦКБ.

Това означава, че Арабаджиеви или близки до тях вероятно са внасяли средства с неясен произход в банката, деклрарирани като спестявания.

Както съобщихме, Апелативният специализиран съд постанови най-тежката мярка задържане под стража за сина им Вълчо /21/ и двете счетоводителки на Виктория Груп Корпорейшън - Вижте Още по темата.

Междувременно от Виктория Груп разпространиха мълния, че Арабаджиеви не стояли зад изявлението в анонимен блог, в което от тяхно име се казвало, че били рекетирани от премиера Бойко Борисов. Блогът се оказа скорострелно закрит.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Като удариха Миньо Стайков, продукцията на винпром Карнобат вдигна цените. Сега като гледам, какви идиотщини бълва ежедневно фамилия Тоника, нищо чудно и фафлите на Кристал да изчезнат от мрежата, ако турнета на фамилия Тоника из Средиземноморието продължи. https://www.marica.bg/images/218/640_218457.jpegНе, че докато фамилия Тоника дрейфува из Средиземно море, няма да се намерят купувачи и на хотелите и на Кристала.
    поне Владко да носи фафли на малкото Вълче, докато има в завода, докато и той е навън, щото май... Той управлявал Кристала... Владко де...
    А адвокатът им да побърза с хонорара, че може да си остане с локум от Кристал, вместо хонорар. Поне да разпита съдружниците и служителите на Ветко...https://www.crystalbg.com/uploads/media/a02daa3520e3844eae1f854ce5d617c8.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм