Миню Стайков за постоянно в ареста!

Автор:
Събота, 08 Септември 2018 18:27
Миню Стайков за постоянно в ареста!

Босът на Карнобатска гроздова Миню Стайков остава за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд след тричасово заседание днес.

На топло остават и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров, собственик на цеховете, в които са се произвеждали нелегални цигари, и шуреят на Стайков - Емил Хазърбасанов, който пък осигурявал охраната.

Според съда, тримата обвиняеми в организирана престъпна група за данъчни и акцизни престъпления, могат да окажат натиск върху подчинени лица, ако бъдат освободени, докато тече разследването.

Общо членовете на ОПГ-то са 8 души, сред които и издирваният с червена бюлетина от Интерпол син на Миню - Стайко Стайков, бивш съпруг на дъщерята на издирваната също с червена бюлетина фамилия Арабаджиеви - Александра.

Разследваният период за престъпленията на Стайков и ко. е деветгодишен.

Стайков е имал 4 предишни осъждания за престъпления против собстевността, а шуреят му - 3, стана ясно в съда.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков, обяви, че ще обжалва решението на 13-ти октомври. Според Таков, нямало доказателства Стайков да е свързан с нелегалната фабрика за цигари. Той коментира още, че ще иска отвод на състава на Специализирания съд.

До 13 октомври Миню Стайков, Иван Димитров и Емил Хазърбасанов остават в ареста.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм