Поръчков килър обжалва една от двете си доживотни

Автор:
Сряда, 06 Юни 2018 18:05
Поръчков килър обжалва една от двете си доживотни

Поръчковият килър Божидар Мирчев Атанасов обжалва пред Апелативен съд Пловдив утре присъда по едно от извършените от него убийства.

Става въпрос за екзекуцията на бизнесмена Огнян Харизанов, известен като Оги Лудия, застпелян от Атанасов като глиган - с ловна пушка.

Атанасов, който вече се сдоби с доживотна присъда за убийството на пловдивския митничар Георги Дребчев, извършено през 1999-а с пистолет, е застрелял Оги Лудия с незаконно притежавана ловна пушка.

Убийството на Харизанов е извършено на 17.08.2007 г. с гладкоцевна ловна пушка "Збрьовка Бърно", модел ZH 301, без номер, която Божидар Атанасов незаконно е държал.

По това време той изтърпява присъда в Пловдивския затвор, но е използвал пускането си в отпуск, за да се придвижи с пушката до вилата на Огнян Харизанов - Оги Лудия, в местността "Чернатица" в района на хижа "Здравец" в Родопите.

Там, около полунощ, прикривайки се зад дърво, успява да простреля жертвата с ловен патрон "13 нули", 12-ти калибър, предназначен за едър дивеч.

Разширен съдебен състав, включващ двама съдии и трима съдебни заседатели, осъди Атанасов на доживотен затвор и по 200 бона кръвнина на съпругата и дъщерята на жертвата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм