Дядо Николай с църковен саботаж на Освобождението

Автор:
Вторник, 16 Януари 2018 16:04
Дядо Николай открива кметска кампания 2 г. по-рано Дядо Николай открива кметска кампания 2 г. по-рано

Пловдивският владика дядо Николай по остър начин се намеси в светските дела на Пловдив като пробва църковен саботаж на церемониала, включващ възстановка на събитията отпреди 140 години при освобождението на града и тържественото приемане на строя в Дондуковата градина днес.

Близо 10 минути закъсня приемането на строя, а официални лица и десетки граждани, които се бяха събрали този път вповече и заради хубавото време, се питаха какво става. Защо не се приема строят?

Причината разкри сайтът на пловдивчани Plovdiv-online.

Дядо Николай решил в предварително обявения опреди две седмици час на церемонията, организирана по традиция от община Пловдив, да направи благодарствен молебен в храм Света Марина, като уцели точно 10.30 ч. за начало.

Молебенът обаче се провали с гръм и трясък, като на него отишли само областният управител Здравко Димитров, единият от тримата му заместници Петър Петров, секретарят на областта Борис Димов и бригаден генерал Явор Матеев.

Тъкмо ген. Матеев трябваше да приема строя пред паметника на кап. Бураго, но молебенът го забавил и генералът дотърча в Дондуковата градина в 11.08 часа, докато войската чинно чакаше пълководеца си.

Още по-скандалното е, че от Пловдивската митрополия изобщо не са уведомили общината за насрочения за 10.30 часа молебен, разбра още Plovdiv-online.

Благодарствени молебени се отслужват досега само на Трети март и на Шести септември в Пловдив. За първи път владиката решил да направи такъв и за Освобождението на Пловдив, очевидно с цел да изчетка имиджа на станалия известен като Пловдивската Цецка поради мераците си за нов кмет на града Здравко Димитров.

Дядо Николай направил и пътека до София да лобира за Димитров да бъде издигнат от партия ГЕРБ, но мераците му били прекъснати с молбата да не се меси в партийни неща, разбра още Plovdiv-online.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • МОНАШЕСКО ИМЕ ДАЖЕ НЯМА Никола Методиев

  МОНАШЕСКО ИМЕ ДАЖЕ НЯМА Никола Методиев

  1. Никакъв "дядо" не е изчадието на потомствената Номенклатура на БКП (Баретите!) Никола Методиев, парашутиран от ючбунарското Долно Лозен за да коли-беси пловдивските будали (щото си нямаме достойни Духовници в Източна Р.?) на престола на КИРИЛ като менте мутро-политИК, щом даже няма задължителния ЦЕНЗ-ВЪЗРАСТ под 50.

  2. Доколко е ВЕРУЮЩ само он си знае.
  Което благочестивото Паство вижда е КАРИЕРИСТ, амбициозен интригант, на ВСЯКА МАНДЖА мерудия, главнокомандващ на взвод БИЯЧИ каквито няма нужда читавата Църква.

  3. При пострижението като се отказва от Света за да се посвети Богу всеки монах получва друго, МОНАШЕСКО ИМЕ. Николай си кара с рожденото, дадено му от татенцето-БАРЕТА поради простата причина оти он манастир не е помирисвал, нема никакъв стаж, даже НЕ Е МОНАХ.

  4. Паството не е стадо, трева не пасе, нито е кьораво да различи студенина, злоба, ОМРАЗА към ближнио. Затова на тоалетните плочки в осквернената Света Марина, нагиздена като фльорца от Коньовица с винилни тапети и найлонови жартиери никой кореняк не му стъпва, само два файтона неизтрезняващи попадии, машинописките и биячите.

  5. Зико завалията пишман политикантин без перспективи се е вкопчил най-неприлично (?!?) не само, ами принуждава служебно задължени (зависими?) заплатаджии под строй като ПолитБюро да участват в ОПЕРЕТИТЕ и да слушат лесни евтини КЛИШЕТА: горкият Генерал (и др.) как така ще отсъства откъдето му е мястото пред строя, та да се гушка с някаква владика?

  ДЪРЖАВАТА Е ОТДЕЛНО бе Зико, мюфтийството, рабинатът, католиците, евангелистите, богумилите, агностиците, гностиците и БУДИСТкИТЕ ако се надигнем на протести - в каква миша дупка ще се спасиш? А?

  5. Освен ЛЪЖЛИВА, тая владика е и КРАДЛИВА, КЛЕПТОкрат сребролюбив, разпродаващ безочливо "титли" архонтаджийски и Тиквен Медал "ерм" (кис-кис!) на подгъзници не само: той заграби палатите построени изцяло (с удръжките 50% от всеки хонорар ДЕСЕТИЛЕТИЯ) от архитектите, САБ за Международна Академия по Архитектура САН КИРИКО върху развалините на затвора-лудница-обори-изсулило се манастирче ... а Геената Огнена на ВИДОВДЕН?

  6. Хилядна ПЕТИЦИЯ от Асеновград/Пловдив/отвсякъде загрижени за кривославието на мутро-политИКА има депозирана в "св" синод = е, и? Ни кост, ни вест, от умрял писмо, глас в пустиня от МОРГАТА в която са се забарикадирали йерарсите, които агенти са от един дол дреник ='фани единио, удри другио= и си се харесват ми се потупват по рамото и се ръкополагат и възхваляват БЕЗ ГРИЖА ЗА НАРОДЕЦА, КОМУТО СА "СЛУГИ" А НЕ САМО БОГУ. Отърва им да се отделят от българите, да не им се пречкаме докато си шушукат Черни Нотариални Магьосничества насаме с едни безкористно "набожни" Олигарси, ОлигархКи и техните Олигархчета.

  7. А драпат бе, ДРАПАТ ЗА ВЛАСТ И ВЛИЯНИЕ, за "веро"учение за индоктриниране поколения видиотени послушници ... вместо Чавдарчетата и Пионерчетата през комунистическо, как не

 • читател

  Пловдивската Цецка - Зико и мъжката му секретарка П. Петров пак в издънка с дядо Николай... :):):)

 • Писател

  отговори на: читател

  С лека забележка - пише се дЕдо Никалай! ...то ще иде от дЕдовия;)

 • Боц

  отговори на: Писател

  С още една лека забележка: то иде от... през дЕдовият му на Николай, че и оттатаък!

 • Дон Пеци

  Пак Дон Пеци.Целува ръка и на Зико и на Дедо му,само и само да е на снимките и на трапезата.Като един библейски герой.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм