Вицепремиер опроверга Госпожа Лъжа

Автор:
Неделя, 29 Януари 2017 14:31
Вицепремиер опроверга Госпожа Лъжа

„Към настоящия момент няма опасност от спиране на парите от Брюксел", категорично обяви вицепремиерът по еврофондовете в служебния кабинет Малина Крумова.

"Не е редно да си правим политически шикалкавения с еврофондовете, защото, когато ние правим това, Европейската комисия винаги го използва. Тези вътрешни спорове, които си позволяваме да правим, всъщност пречат на изграждането на единна национална позиция и представянето й на европейско ниво".

По този начин тя опроверга гнусните лъжи на БСП, че от Европейската комисия се заканили да спрат еврофондовете заради ГЕРБ. Помията, естествено, тръгва от кабинета на Мадам Лъжа - Корнелия Нинова, която няма нито срам, нито очи и се е разпищолила като последната циганка от Столипиново.

По думите й има само 11 предварителни условия, които не са завършени, но срокът за това е до юни.

"По-скоро те са изпълнени в голяма степен, документите са готови, повечето от тях са приети от Министерския съвет, въпросът е, че не са докладвани на Европейската комисия", уточни Крумова.

Става въпрос за нов механизъм на ЕК, предвиждащ всяка държава, получаваща европейско финансиране, да демонстрира, че е предприела реформи, гарантиращи, че то ще постигне целите, за които е било отпуснато.

Крумова се ангажира в рамките на мандата си да приключи повечето от тези предварителни условия, с изключение на тези по програмата за научни изследвания и иновации, защото те зависят от процедури в Народното събрание.

"За мен е важно през тези три месеца да си свърша добре работата, да запазя системата, да затворя предварителните условия и да няма нито един риск за нито една оперативна програма", добави служебният вицепремиер.

"Еврофондовете не се спират или не спират заради някоя политическа партия на власт, а заради действия, свързани с процедури и правила. Няма абсолютно никакво значение кой е на власт. Важно е какво правиш", каза Крумова. Тя увери, че ще направи всичко възможно да няма нито една спряна оперативна програма.

От 2007 година насам Малина Крумова се занимава с управление на структурните фондове, а целият й професионален опит е свързан с управление на програми и проекти. Гледа на себе си като на експерт от кариерата. Запитана дали тя е човекът на ГЕРБ в служебното правителство на проф. Огнян Герджиков, тя заяви:

"Смея да твърдя, че съм политически неангажирана. Причината да съм в това правителство вярвам е, че имам дългогодишен опит в управлението на европейските средства, така че – не, не съм човекът на ГЕРБ".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • чукча

  Читанка,закъсняваш!??

 • Г-ЖО Б?

  Г-жо Бандерова ...? Хвала?

 • ....

  Пишете повече за господин "Лъжа" и господин "Измама" - ББ и ЦЦ.

 • читател

  Пределно ясно е, че ако поради някакво изкукване на народа по изборите, дойдат на власт пак БСП и ДПС еврофондовете ще бъдат замразени, но този кошмарен сценарий за България няма да се случи...
  Мадам Лъжа и другарят Лъжа /Р. Овч./ и останалите партизани действат на принципа "гузен негонен бяга" по всяка тема от икономическия живот. Р. Овч. сам си призна по БТВ, че вдигнали лъжлива пушилка за режим на тока, щото ги било страх, че по време на служебното правителство, ако нещо станело с тока веднага от ГЕРБ, щели да кажат, ето червените боклуци взеха властта и скапаха системата. Това, че червените скапват всичко, до което се доберат е ясен статистически факт. Дано българите не забравят това на идващите избори.

 • червен буклуг до ЧИТАТЕЛ-0957ч

  отговори на: читател

  ПРЯКОРатурата се разбесня (цит.): "Мадам Лъжа и другарят Лъжа /Р. Овч./ и останалите..."

  Г-н Истина е самият Стратев. Хвала!

 • Очевидно

  Читателю, и ние гледахме предаването с участие на Р. Овчаров по БТВ. Така че не пишете глупости, драги! Ефектът на Дънинг-Крюгер има явна илюстрация във Ваше лице.

 • червен буклуг до Очевидно-1300 ч.

  отговори на: Очевидно

  Недей да си хабиш Главната Буква "В" във "Ваше лице..." - та това Лице е самият аФтор Стратев -доказано- който сме забелязали (докато го четяхме) че след като се гелпи в многословието на основната си "статия" после по-долО бълва просташки грубости срещу невинни коментаторки. Аз затова се подписвам като ЧЕРВЕНИКАКЪВ БУКЛУГ - да го изкефя. Неграмотна съм била, ха ...

  "Ваше лице"то си е скрило суратя този път, както отбелязва първият коментар, изглежда си е дал за пране потника, че все с него всеки ден, че и по три пъти =кафа!

  Чукча и той усети, че този път "читател" (сиреч самият ПИШУРКОВЕЦ) се бави, тежък махмурлук. А самата г-ца Бандерова този път хич не благоволи. Права е, само начинаещи като теб го четат пишурковеца Стратева. Апропо накрая един безплатен съвет: в интернета СМЕ НА ТИ, всички сме си свои хора, анонимни ИванДрагановци (който не ще - много здраве)

  "Читателю" ха сега кажи дежурната възхвала за откраднатите павета от истински сиенит, а де?

 • читател

  отговори на: червен буклуг до Очевидно-1300 ч.

  Неграмотна съм била, ха

  Защо се правиш на партизанка, червен боклуко? От просташкия ти изказ е ясно, че си полуграмотен червен боклук... А да не си случайно червен Сергей, или червен травестит?

 • ДО 18:52

  отговори на: читател

  БУДАЛА "ЧИТАТЕЛЮ" (=СТРАТЕВ=) ОТГОВАРЯ СЕ НЕ ДО ЗАШИФРОВАНИ КОДОВЕ "88474" А ДО НЯКАКВО ВИДИМО ИМЕ ИЛИ ЧАС. ЩОТО ВСЯКА ОТ НАС ТУК Е "РОЗОВА ТРАНСВЕСТИТКА" И НЕ СТАВА ЯСНО КОЯ ТОЧНО ДА СЕ ЗАРАДВА НА МИЛИТЕ ТИ КОМПЛИМЕНТИ И "ИЗКАЗИ". С ПОЗДРАВ, ГОРД ЧЕРВЕН БУКЛУГ.

 • черв. буклуг до Стратев

  Кажи и дежурната възхвала за натоварването на (евтинкия) Културен Дом с ПолиФункционален Хамбар ВЕЛОдрома, а де? Ама поне пол'вин страница изброяване; че не бил безполезна скъпа тенекия; накрая с намеци за билдинг Пловдивски ЦИРК, че без него- закъде в 2019 ...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм