Гепиха Ненчев за МиГ-овете

Автор:
Вторник, 22 Ноември 2016 17:18
Гепиха Ненчев за МиГ-овете

Питаха ме дали подписът под решението на Министерски съвет за бартера с ваксините е мой, каза министър Николай Ненчев на излизане от столичното следствие.

Той беше призован във връзка с делото срещу здравния министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски за бартера с Турция за три вида ваксини.

Министърът в оставка обясни, че е минало доста време, но доколкото си спомнял, в сградата на МС се е коментирало решението и това, че проблемът трябва да се реши спешно. На въпрос дали е нормално да бъдат викани министри, за да потвърждават дали подписите са техни, той отвърна, че това е можело да стане на заседанието на МС утре.

Ненчев потвърди, че е призован утре отново в следствието, когато се очаква да му бъде повдигнато обвинение за договора с Полша за ремонт на двигателите на МИГ-29.

Министърът каза, че той продължава да смята, че договорът с Полша е бил икономически по-изгоден за страната ни. В следващите дни Ненчев щял да коментира дали следствените действия имат някакъв политически отенък.

Мисля, че ще бъде трудно на всеки един министър, който води политика от тази, която е водена до момента. Аз се придържах 2 години към принципи и ценности и водех политика, която беше съобразена с НАТО. По думите му договорът, подписан за миговете с Полша също е бил част от политиката на НАТО.

Източник: Фактор бг

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм