Топевродепутат: Искат да унищожат Европа

Автор:
Вторник, 22 Ноември 2016 16:53
Топевродепутат: Искат да унищожат Европа

Топ европейски депутат предупреди, че "пръстен от автократи" се опитва да унищожи ЕС, съобщава "Франс прес", цитирана от NEWS.bg.

Ги Верхофстад има предвид президентите на Русия и Турция, както и новоизбрания държавен глава на САЩ Доналд Тръмп.

"Изглежда ми все повече и повече, че сме обградени от автократи. Путин, Ердоган и след това, встъпването в длъжност на господин Тръмп, много ме притеснява", каза депутатът, който е главният преговарящ на Европейския парламент за "Брекзит".

Бившият белгийски премиер добави: "Това, което виждам днес е руснаци и американци, и турци (...) работят повече заедно и по-малко на европейска земя, за да унищожат европейския модел".

Верхофстад обвини руския президент Владимир Путин, че "открито финансира" популисти и евроскептични партии, а турският президент Реджеп Ердоган, че атакува турски опозиционери в Европа.

Депутатът, който води групата на либералите в европарламента, също каза, че тримата лидери имат общ поглед за "унищожаване на нашия начин на мислене, нашите ценности".

"Трябва да отвърнем, това е решаващ момент в историята на ЕС. Ние имаме преговори за "Брекзит", имаме този пръстен от автократи около ЕС, вместо пръстен от приятели. Това е моментът, в който трябва да изградим истински политически съюз, силен съюз, ефективен съюз", призова той.

Източник: News.bg

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм