Онкото на протест срещу медийни манипулации

Автор:
Вторник, 08 Ноември 2016 14:44
Онкото на протест срещу медийни манипулации

Лекари и пациенти днес се вдигнаха на протест срещу медийните манипулации в Господари на ефира, които по думите им са с цел да унищожат Онкодиспансера.

Над 50 доктори и десетки болни, някои от които дори със системи на прозорците, се включиха в него.

Всичко в телевизионните репортажи е съшито с бели конци.

Това заяви д-р Евгений Динев, шеф на Анестезиологията и интензивното отделение в КОЦ Пловдив.

По думите му това е опит да се унищожи Онкодиспансера.

Ние обаче ще се борим докрай, категоричен е лекарят.

Разполагаме с пълната подкрепа на общината и пациентите, обяви той и припомни най-често показвания по Господари на ефира случай на пациентка с мастектомия.

Според предаването лекарите едва ли не са отрязали гърдата на жената заради доброкачествено образувание.

Става въпрос за много рядък доброкачествен тумор, който понякога има злокачествени характеристики и може да рецидивира, както е станало и при тази пациентка, категорична е шефката на Химиотерапията д-р Антоанета Томова.

Туморът отново се върна след година и жената отново потърси нас за лечение.

Работим по медицински стандарт - обема на операцията зависи от размера на тумора, на самата гърда и резултата от гефрира.

После се наложи да оперираме и сина на същата жена въпреки, че е без здравни осигуровки, припомни още д-р Томова.

Финансовото състояние на лечебното заведение е изключително стабилно, с 5 на сто са завишени приходите за тази година сравнение с миналата.

Оставете нашите лекари да работят спокойно, призова икономическият директор Красимир Тодоров.

Обръщение към Господари на ефира, медиите и Съвета за електронни медии /СЕМ/ прочете хирургът-онколог д-р Парашкев Цветков.

Неприемливо е без доказателства да се тиражират обвинителни тези. В момента вървят множество проверки от контролни институции, които ще се произнесат, припомни лекарят и призова медиите за търпение.

Готов съм да разгледам случай по случай, за да видите за какво уникално подбиране на грешна информация става дума, коментира излъчените материали в Господари на ефира д-р Арман Христамян, шеф на Гинекологията в КОЦ Пловдив.

Той подробно разказа за един от показаните случаи – за операция на мековата матка, който по думите му е бил профанизиран в тв предаването, без да станат ясни важни медицински подробности.

Всеки хирург – и по света, и у нас, се движи според гефрирните резултати/гефрир - експресно изследване по време на операцията, показващо дали туморът е злокачествен - бел. ред./, каза още д-р Христамян.

10-та година в Гинекологията няма нито един смъртен случай, отсече той и думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Нямам думи, възмутен е лекарят от оплювките.

Нивата на дистрес на пациентите е много висок в момента след всички тези медийни публикации и репортажи, заяви психоонкологът на КОЦ Пловдив Елена Атанасова.

Д-р Атанасова е категорична, че това влияе негативно на болните и ги призова да не се доверяват на непрофесионални мнения.

Ние не осакатяваме хора – само дето не са казали, че ги убиваме. Ние лекуваме хора, а отделението работи по определени стандарти, заяви шефът на хирургията в Онкодиспансера д-р Валентин Иванов.

Искра Сербезова, настояща пациентка на Онкодиспансера бе изключително възмутена от репортажите.

Аз заставам с името си. Каква е тази помия, кои са хората, които я бълват, защо не изкарате тази жена, попита риторично тя.

Тези лекари ми спасиха живота – онзи ден бях на скенер и ми казаха, че ракът си е отишъл, каза още Сербезова, която носеше плакат с надпис Да защитим лекарите, които спасяват човешки животи.

И лекари, и пациенти призоваха прокуратурата да разкрие кой стои зад грозната атака срещу КОЦ Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Основният лекар, който трябва да даде отговори по случаите е д-р Петко Маслев - патологът на Онкото. Днес мин. Москов го бил отстранил от длъжност прочетох из медиите.

 • Пловдивчанин

  Ясно е, че има атака. Целта да ходим в Панагюрище ли е д-р Москов?

 • вени

  Гьобелсова пропаганда платена от конкуренцията!!!Съсипват най-читавите лекари,които отказаха да отидат в тези конкурентни болници ,въпреки пъти по-доброто заплащане,а младите прогонват!Жалко ,болница с десетилетен опит ще я унищожат.

 • читател

  Онкото не може да бъде унищожено, просто управлението на диспансера трябва да наеми нови патолози, а такива кадърни има в Пловдив. Целият проблем не е в хирурзите /д-р В. Иванов е хирург по тумори на женски гърди от национален мащаб/, а в патоанатомичното диагностициране по време на операциите, а там диагнозите е поставял д-р Маслев.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм