20 свидетели срещу братя убийци на пастир

Автор:
Четвъртък, 03 Ноември 2016 08:33
20 свидетели срещу братя убийци на пастир

Братята Димитър Димитров /35/ и Ангел Димитров /34/ застанаха днес пред Окръжен съд по дело за отвличане и убийство на пастир, извършени по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Призовани са 9 свидетели, делото ще продължи и утре с разпит на още 11.

Двамата подсъдими живеели в село Караджалово.

Димитър Димитров притежавал кобила и кон, които в края на юли 2015 г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той търсил съдействието на полицията за откриване на животните, като изразил съмнения, относно авторството на кражбата, които не се потвърдили.

В същото време, заедно с брат си Ангел започнали да събират информация от жители на с. Караджалово, която да ги насочи към крадеца.

Според Димитър Димитров в селото била тръгнала мълва, че 56-годишния Алекси Ангелов, пастир на крави, му бил откраднал коня и кобилата. Той се срещнал с него, при което Ангелов отрекъл за кражбата.

Въпреки това, на 5 август 2015 г. двамата обвиняеми решили да отидат до местността „Съзлъка" в землището на с. Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави, за да го питат пак дали е откраднал животните.

Взели чанта, в която сложили шише бира, въже, нож, дървен клон и въдица, за да демонстрират, че отиват за риба.

Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва.

Ангел Димитров го блъснал и той паднал върху тях. След това двамата обвиняеми започнали да нанасят удари на Ангелов първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото.

По време на побоя опитвали да изтръгнат признания и да принудят Ангелов да признае за извършената кражба.

Димитър Димитров се надвесил над Ангелов и му нанасял удари с юмруци в лицето, след като хванал шията му и започнал да го души. За да прекрати побоя, потърпевшият противно на волята си, признал че той е извършил кражбата на коня и кобилата, но бил накаран от друг свидетел.

Братята продължили да нанасят удари. Те разпъвали и дърпали ръцете му, като единия държал лявата, а другия дясната ръка.

Скъсали фланелката и панталона на Ангелов, при което той останал гол.

Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през с. Караджалово, за да покажат за назидание, че е крадец.

Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно.

Двамата братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея.

На друг свидетел заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112.

На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло.

Въпреки спешната лекарска намеса, Ангелов починал на 5 август 2015 г. в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.

Двамата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" и се намират в затвора в Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за най-тежко от вменените им във вина престъпления - умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм